Návštěvník Pan Kachňour Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 Zdravím lidi, mám od letoška Internet 300+ skrz CISCO modem a napojený na TL-WR841N. Pokud internet jedu čistě přes kabel z modemu tak rychlost 300/30 je v pořádku, ale když mezi to zapojím daný router tak mám na kabelu 100/30. O rychlost přes wi-fi mi nejde, vím že nedosáhnu nikdy maxima navíc v paneláku kde těch wifi se navzájem ruší spousty. (TP-Link WR841N neumožňuje 5GHz). Tak si říkám zda jsem špatný síťař a neumím něco nastavit nebo kde je ten problém. Díky moc za rady, Tomáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 Zdravím, Vámi zakoupený router TL-WR841N má podle specifikace pouze 100 Mbits porty. Záleží kolik jste ochotný vrazit do nového routeru a co od něj očekáváte. Pokud umíte anglicky a očekáváte od routeru něco víc nakoukněte zde https://www.reddit.com/r/openwrt/commen ... ice_range/ Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pan Kachňour Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 Aha, této skutečnosti jsem si nevšiml vzhledem k tomu, že jsem kupoval router s informací o internetu až 300Mbps.. tak koukám, že jsem vyhodil peníze vzduchem.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 Pokud jste ho zakoupil na internetu máte lhůtu 14 dnů ho vrátit od data převzetí. I když za 400 sehnat kvalitní router, který by měl 1Gbits porty to dá zabrat! Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pan Kachňour Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 A není nějaké řešení bez výměny / kupování dalšího síťového prvku? Tak abych mohl kabelem v PC využít plnou rychlost a zbytek (notebooky, mobily) ať si jedou klidně na rychlosti o dost menší? Kdyby ten CISCO router měl alespoň 2 ethernetové výstupy tak jako stará Motorola ještě za dob Karnevalu Tak to tam napíchnu a neřeším, takhle je to pro mě zase komplikace. Popřípadě jaký 1Gbps router doporučit? Nechci do toho investovat spoustu peněz.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 Modem od UPC máte zakoupený nebo v pronájmu? Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pan Kachňour Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 V pronájmu, nevím zda ještě zde uvedené ICQ provozujete, každopádně jsem si Vás tam přidal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 (upraveno) Tak v tom případě není nic jednoduššího než zavolat do UPC a požádat si o výměnu za model s WiFi (Technicolor/Compal). // EDIT: Pokud bude možné vemte Compal má dual band (tedy WiFi 2.4 GHz i 5GHz současně) Upraveno 8. února 2016 uživatelem Návštěvník Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pan Kachňour Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 A není tam nějaký poplatek či navýšení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 8. února 2016 Sdílet Odesláno 8. února 2016 (upraveno) Poplatek za výměnu není žádný. Pronájem za WiFi je vyšší o 10Kč/15Kč. Ale je možné ho zakoupit za 2020Kč (jednorázově) a potom pronájem neplatíte - případně se dá odkoupit od zákazníků po bazarech (vždy je lepší si ověřit S/N , zda je doopravdy zakoupený a nikoliv pronajmutý. Lze se také orientovat podle červeného puntíku na štítku ze spodní strany) Upraveno 8. února 2016 uživatelem Návštěvník Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.