Přejít na obsah

UPC mi blokuje temer vsechny porty


Návštěvník donnie

Doporučené příspěvky

Návštěvník donnie

Dnes vecer (27.2) jsem zjistil ze UPC mi zacalo blokovat vsechny TCP porty krome 4:

 

80/tcp open http

110/tcp open pop3

143/tcp open imap

443/tcp open https

 

Pokud se chci pripojit na cokoliv jineho (22/ssh, 8080/tomcat, etc...) na jakykoliv server tak to skonci na timeoutu. Cili jsem odriznuty.

 

1) Zkousel jsem se pripojit pres svuj telefon se 4g pripojenim (skrz wi-fi hotspot) a skrz takove pripojeni se ze sveho domaciho pocitace dostanubez problemu na vsechny porty, tj. blkovane neni nic. Zkousel jsem to pres jiny notebook a tam to funguje stejne (pres domaci UPC wifi se na 22/ssh nepripojim, pres 4g hotspot se pripojim)

2) Pres web admin konzoli jsem overil ze router nema nastavene zadne fitlrovani IP nebo portu

3) Pro jistotu jsem i restartoval UPC router (Technicolor ktery UPC standardne dodava), nicmene problem trva

 

Ja sam zatim nemuzu prijit na to v cem je problem a zitra budu volat na UPC. Muze jit o nejaky hack meho domaciho UPC wifi routeru nebo o lokalni omezeni UPC sluzeb v mem okoli.

 

Nebojujete nekdo s necim podobnym ? Diky.

 

Jsem z Prahy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník warman

Si to tu projed. Bud mas zavirovany pc, nebo agresivita mdns (v linuxu). V obou případech blokuje upc porty, aby se nesirila infiltrace, v pripade mdns je to chyba (snad ji fixnou).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník donnie

Diky za link viewtopic.php?f=8&t=6006. Je to presne ten samy problem.

 

V mem priapde tedy takto:

 

Zablokovali my porty z duvodu malware/virusu ktery se pripojoval z me domaci wifif site ven skrz UPC router. Po telefonatu mi porty oblokovali.

 

To bylo to dobry (tedy ze se to vysvetlilo), ted to spatny.

 

1) Porty zablokovali vzdalene na mem UPC routeru bez toho, aniz by mi dali jakkoliv vedet nebo poslali nejake upozorneni proste cokoliv (samozrejme dostavam x mailu o vyhodnych nabidkach upc apod ale na neco tak zavazneho jako pripadny malware/virus a omezeni sluzeb proste upozorneni neposilaji).

 

2) Admin rozhrani routeru samo o sobe zadne blokovani portu neukaze. UPC ma v routerech (Technicolor ktery mam i ja) nainstalovan nejaky specialni softw. agent, ktery je kontrolovan supervisorem v UPC tech. centru a fakticky timto supervisorem router cely ovladaji. Ja jako zakaznik v tom nemam zadne slovo a router nemuzu sam ve vysledku ovladat nebo i jen zjistovat co se na nem deje. Leda ze bych zrejme router zmenil (odstranil agenta) ale to je jednak narocne a jednak nevim zdali to je v souladu s UPC podminkami.

 

3) Neni pry mozne dostat log vypisu vsech prichozich/odchozich spojeni vedene skrz muj UPC router ktere UPC monitoruje (prestoze jsem vlastnik routeru a UPC smlouva je psana na me), takze vlastne nikdy nevim co se tam deje.

 

Bohuzel tech virtualnich masin, notebooku, tabletu a telefonu mam vic, vsechny napojene na me domaci wifi. Najit na kterem z tech zarizeni nebo virtualnich masin je malware pritomen je vysoce zdlouhava cinost. UPC mi podalo jen info, ze z me domaci site, skrz UPC router sel nejaky "malware/virus", nicmene pry nevi co to bylo za malware, co se to snazilo delat, jake porty to kontaktovalo etc, takze k tomu nemam vlastne zadne info.

 

Trochu me stve ta totalni nemoznost nejak monitorovat co mi leze ven z meho routeru i neochota UPC poskytnout detaily k zarizeni ktere plne vlastnim (UPC modem mam koupeny ne pronajaty).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
Návštěvník MrMarkus

Poklona Vám i supportu pánové! Také mě blokli, také jsem si divil, hledal a našel tuhle diskuzi. Proskenoval dvě PC (nic) a zavolal na UPC. Víkend, navíc svátky, ale během 5 minut jsem mluvil s technikem, který mi předal hlášku z logu firewallu a zbytek jsem si už dozjistil sám. No divil jsem se, ale je to tak. Důvod se u mě jmenoval xcodeghost a jablíčkáři peklo zmrzlo - malware nakažená aplikace na iOS na iPadu (samozřejmě nejnovější verze iOS a tenhle problém tam mají už půl roku). Aplikace co jsem měl byla na seznamu ... Takže už i v případě iOS doporučuji prolustrovat co tam máte. No ale jo, spokojenost a zase jsem o něco chytřejší (a s rozbitou hubou) :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Nojo, jenže ono není nutné mít zavirovaný počítač. Stačí třeba kliknout na tenhle odkaz a do dvou dnů vám ty porty zablokují aniž byste měli zavirované PC a aniž by se vaše PC s cílovým strojem vůbec spojilo.

 

A teď si představte že bych byl h**zl a vložil to sem ne jako odkaz ale jako obrázek, takže by se to vám všem načetlo automaticky :)

 

Zkoušel jsem jim to vysvětlit na supportu a údajně "to předají dál", ale nevím nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

  Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...