Návštěvník david_dave Odesláno 28. května 2016 Sdílet Odesláno 28. května 2016 Ahojte, riešim problém, že chcem mať wifi router, ktorý zvládne naraz 5 aj 2,4 GHz, no a volal som na UPC, kde mi povedali, že si vlastne musím vziať aj telku - hoci ju nepotrebujem - lebo inak by som mohol dostať iba Compal CH7465LG, ktorý však vraj nepodporuje fungovanie 5 a 2,4 GHz naraz, musí sa to prepínať (tu na fóre som našiel príspevok, podľa ktorého to vraj ide aj naraz, tak ak máte niekto skúsenosti, napíšte prosím). Ak si však vezmem telku, ktorú vobec neporebujem, tak dostanem takýto úžasný HD DVR Mediabox, ktorý už umožňuje aj fungovanie 2,4 a 5 GHz naraz. Keďže by mi toto ponúknuté riešenie zvýšilo cenu internetu o skoro 50%, zvažujem kúpu vlastného wifi routeru. Nie som však informatik, hoci som asi pokročilejší užívateľ; sieťam som obzvlášť nerozumel. Chcel by som sa preto opýtať, či može laik zvládnuť výber a zapojenie vlastného wifi routeru. Aby som nemusel "s plačom" k UPC prosiť o ten ich Mediabox. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 28. května 2016 Sdílet Odesláno 28. května 2016 Compal CH7465LG umí dual band tedy funguje 2.4 GHz i 5 GHz najednou. (Přepíná se to pouze u modelu Technicolor TC7200) Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník david_dave Odesláno 29. května 2016 Sdílet Odesláno 29. května 2016 Aha, tak možno myslel iný router. Všimol som si na ich webe, že negarantujú, aký router dajú zákazníkovi do prenájmu. Čo znamená, že by som si musel ten ich duálny router kúpiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník david_dave Odesláno 30. května 2016 Sdílet Odesláno 30. května 2016 Tak mi teraz ten človek z UPC na telefóne na moju priamu otázku odpovedal, že Compal nefunguje naraz na 2,4 a 5 GHz, ale je nutné ho prepínať... No a ak by to niekto ešte riešil tak som zistil, že vraj nie je možné pripojiť vlastný wifi router priamo k ich káblu. Musí tam byť ich router a na ten je možné potom pripojiť nejaké svoje zariadenie - napr. wifi router, ktorý podporuje naraz 2,4 a 5 GHz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 30. května 2016 Sdílet Odesláno 30. května 2016 Že nejde připojit vlastní router, to je fakt, ale v ČR nám na Compalu funguje naráz 2.4 i 5 pásmo. Divil bych se, že to bude na Slovensku jinak. I dle webu má Dualband: https://www.upc.sk/rychly-internet/mercury/ edit: Tak i dle návodu na stránkách UPC jedou oba naráz. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník potox Odesláno 30. května 2016 Sdílet Odesláno 30. května 2016 Tak mi teraz ten človek z UPC na telefóne na moju priamu otázku odpovedal, že Compal nefunguje naraz na 2,4 a 5 GHz, ale je nutné ho prepínať... No a ak by to niekto ešte riešil tak som zistil, že vraj nie je možné pripojiť vlastný wifi router priamo k ich káblu. Musí tam byť ich router a na ten je možné potom pripojiť nejaké svoje zariadenie - napr. wifi router, ktorý podporuje naraz 2,4 a 5 GHz Potom ti povedal blbosť. Mám ho doma a fungujú obe pásma naraz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník david_dave Odesláno 30. května 2016 Sdílet Odesláno 30. května 2016 Good for me Tak som zvedavý až mi ho prinesú Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.