Návštěvník Elven Odesláno 27. září 2016 Sdílet Odesláno 27. září 2016 Ahoj, Muzu dva obecne dotazy na toto tema? 1- Mate vsichni momem dodavany UPC v pronajmu? Nebo je lepsi koupit? Predpokladam, ze pokud ho koupim za ty 2000kc, a za rok se budu stehovat jinam, kde neni UPC ale napr. jen O2, tak mi bude asi k nicemu? Vyplati se mi ho tedy koupit jen pokud budu u UPC cca 3 roky? Chapu to spravne? 2- Momentalne mam Technicolor 7200 v pronajmu. Pokud bych chtel lepsi router, tak chapu, ze TC7200 stale musim mit napojeny do UPC ale nastavim tam ten "bridge" a na novem routeru, ktery do TC pripojim, si muzu stelovat co budu chtit? Funguje to takto? dekuji Elven Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 27. září 2016 Sdílet Odesláno 27. září 2016 ad1) Všichni asi ne. Výhody pronájmu jsou jasné. Nekonečná záruka. Když si koupíte modem, obratem ho můžete prodat, je to jen otázka "trhu" za kolik. ad2) Ano, pokud potřebujete pokročilejší funkce, tak přepnout modem do režimu bridge a za něj dát nějaký vlastní router dle výběru. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 27. září 2016 Sdílet Odesláno 27. září 2016 1. Mám v pronájmu, prostě sem chtěl aby vše až po eth zásuvku patřilo UPC a v případě problému to byl jejich problém. 2. Ano Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 27. září 2016 Sdílet Odesláno 27. září 2016 1. Mam zakoupený (resp odkoupený od někoho Cisco) nemůžu si stěžovat Za ty prachy naprosto výborná koupě a doporučuji všem. Compal jsem měl chvíli, ale pro toho kdo by chtěl rychlost 300/400 Mbits vyplatí se ho koupit a pak prodat jak píše Marek, takže na tom stále vyděláte. Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retron Odesláno 27. září 2016 Sdílet Odesláno 27. září 2016 čím dřív se člověk rozhodne k odkupu, tím víc ušetří, takže ideálně hned a vlastní router k tomu, ikdyz ten Compal uz je aspon dual band ac Citovat 150 Mb/s - Komplet Compal bridge, 4x CA modul Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. září 2016 Sdílet Odesláno 28. září 2016 dekuji vsem za odpovedi. Co se tyce prodeje UPC routeru, tak on je brandovany UPC (ma tam UPC logo) a tudiz si ho muze asi koupit jen jiny UPC zakaznik? Jinak to cloveku k nicemu nebude, nebo ano? a ohledne zminovaneho bridge modu na UPC modemu. Pokud mam v lokalni siti NAS, na kterem bych chtel mit DHCP (protoze na TC7200 modemu jsem to nenasel) tak musim dat UPC modem take do bridge modu, nebo to muzu nechat byt jak to je? Nebude se to prat? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník jandik Odesláno 1. října 2016 Sdílet Odesláno 1. října 2016 Vzhledem k tomu ze ten tc7200 DHCP ma, tak mi prijde zbytecne ho nahazovat na NASu. Pokud tedy napr. nepotrebujete prirazovat IP dle mac adresy apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Weiny Odesláno 11. října 2016 Sdílet Odesláno 11. října 2016 (upraveno) Právě mi po necelých třech letech chodu umřel zakoupený Technicolor TC7200, pěkně mě vytočil, doufal jsem, že to vydrží dýl. Jsem zvědav, co mi nabídnou... Upraveno 12. října 2016 uživatelem Weiny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 11. října 2016 Sdílet Odesláno 11. října 2016 A neumřel jen zdroj? Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Weiny Odesláno 12. října 2016 Sdílet Odesláno 12. října 2016 Ne ne, zkusil jsem jiný, totožný, se stejným výsledkem. Dokonce ho i proměřoval. Vždy se jen rozsvítí všecky led a tím to skončí Dnes mi mají dovézt Compal, s doplatkem 400kč, a vracím se k pronájmu, za 70kč měsíčně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.