Odesláno 1. listopadu 2016 8 let Zákon o ČT to stanovuje jasně. Jak si s tím ČT poradí, je na nich. Musí předávat informace. Kdyby jsme hypoteticky začali válčit s Jižní Karolínou, ponesete si do první lajny HD televizi a budete nadávat, že nemáte adekvátní příjem, ale jen SD 480p?
Odesláno 1. listopadu 2016 8 let No, pokud ČT SD verze vypne, tak asi nic jiného než HD ji ani nezbývá, že... ČT vypne SD verze akorát u satu, a to ještě pouze na Astře, jinak pojedou samozřejmě dál. A v pozemáku dokonce až do roku 2021.
Odesláno 1. listopadu 2016 8 let To sice ano, ale vše se ubírá směrem k vypínání SD stanic a ponechání pouze HD verzí. Kanály ČT jsou podle mě ty poslední, kterých by se to mělo týkat, protože stále ne všichni HD naladí a k vysílání ČT by měl mít přístup kdokoliv. Tím, že se SD na satu prakticky vypne, část diváků která HD přijímače stále nemá o ČT (a Primu a Novu) přijde. UPC předpokládám SD verze v nabídce ještě nějakou dobu ponechá, stejně tak O2, a furt je tu DVBT. Ale trend je jasný. Asi tím chci říct, že naladit SD bylo/je snazší než ladit a sledovat křehčejší HD, které není pro všechny a všechny lokality a podmínky nejlepší. No a k HD od ČT a UPC bych jen dodal, že podle mě bude muset UPC trochu čarovat a že se mi nelíbí v případě mandatorních programů ČT spoléhání na nějakou další stranu když je možnost to brát (podle mě v lepší kvalitě a se stabilnějším příjmem) přímo od ČT. Ale počkáme si a uvidíme. Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 1. listopadu 2016 8 let Doufám, že aspoň na ten ČT Sport nechají 12 Mbits. za mě ještě by se dalo ČT HD 1 a ostatní by mi bylo nejspíš fuk. Je škoda, že se do diskuze nepřipojí i někdo od UPC, aby to mohl potvrdit. Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha
Odesláno 1. listopadu 2016 8 let Na UPC mě vadí dost věcí, ale že bych jim zazlíval přidání těchto kanálů o pár týdnů později než konkurence, tak to teda ne. Z ČT24 se za tu dobu co vysílá stala tak jednostranná propagandistická sračka (s prominutím, ale slušněji to vyjádřit nelze), že je úplně jedno jestli to bude v SD, HD nebo UHD. Staré české televizní pohádky budou na HD beztak s černými pruhy na bocích a těch pár slušných filmů co je možné sem tam shlédnout na artu, mě zajímají kvůli scénáři a ne kvůli obrazu.
Odesláno 2. listopadu 2016 8 let T...... No a k HD od ČT a UPC bych jen dodal, že podle mě bude muset UPC trochu čarovat a že se mi nelíbí v případě mandatorních programů ČT spoléhání na nějakou další stranu když je možnost to brát (podle mě v lepší kvalitě a se stabilnějším příjmem) přímo od ČT. ...... Jen pro info, ČT si pronajímá kapacitu (jak v DVB-T jak v DVB-S2), takže mají vlastní encodery a všechny programy si řídí a spravují samy. - - Jiná služba nic UPC
Odesláno 2. listopadu 2016 8 let To moc ale nemění na tom, že mají určitou kapacitu, s kterou musí pracovat a tomu kvalitu stanic přizpůsobit. V pozemáku i na orbitě je určitě menší prostor pro kvalitu než na optice, kde se nemusí tolik slevovat a může to jet na max. Navíc je optika, opravte mě jestli se pletu, odolnější vůči vnějším vlivům typu počasí a rušení. To, že si spravuje ČT svůj pronajmutý vesmírný talíř sama je hezké, ale furt je tu prostředník v podobě M7 kdežto u optiky to jde snad přeci k nám do zásuvek přímo z Kavek... Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 2. listopadu 2016 8 let u optiky to jde snad přeci k nám do zásuvek přímo z Kavek...Mám, sice velmi mlhavou, ale přece jen jakousi představu a tak jednoduše to nevidím. Signál ze studia z Kavek, tedy z nějakého odbavovacího centra, může jít po optice (i když to asi není to podstatné) na jakési pracoviště UPC, kde se sestavuje multiplex z několika stanic, nastavují se konstantní nebo variabilní datové toky s ohledem na použité kódování QAM (nebo datovou kapacitu přenosového kanálu) a mnoho dalších parametrů. Teprve z tohoto pracoviště UPC to míří k nám zákazníkům do zásuvek. Zase není nejpodstatnější, zda po optice nebo po koaxiálu....
Odesláno 2. listopadu 2016 8 let Tak to, že to musí ještě jít přes UPC jako všechny ostatní stanice, je snad jasné. Možná jsem to trochu špatně formuloval. Ale jde to de facto přímo a ne přes ještě nějakou další stranu jako to teď nově bude. Čím míň křižovatek a překážek na trase tím líp. Super Premium 5G ALLinONE Compal CH7465, CA modul Hlavní město
Odesláno 2. listopadu 2016 8 let Bude to přesně jak napsal Retiree, žádná další strana tam nebude. ČT předá na KH stejný signál M7 i UPC (a dalším operátorům). UPC si ho přes svou optiku dopraví na vstup svých zařízení na hlavní stanici. Satelitní příjem může sloužit jako záloha při výpadku na optické trase - - Jiná služba nic UPC
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.