Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Ahoj,

vsiml jsem si, ze v muj.karneval.cz pod odkazem "Nastavení TCP/IP" se uz neskryva zpusob nastaveni manualniho zadavani IP adres a DNS serveru, ale pouze navod jak nastavit DHCP server. Vite o tom neco blizsiho?

1/ Mam to tedka nastaveny pomoci stareho zpusobu (zadane IP i DNS) a net jede, mel bych to ale presto predelat na DHCP?

2/ V cem je vyhoda ziskavani dynamicke adresy pres DHCP? Krome toho, ze nemusim nic nastavovat?

Diky.

Paja

Odesláno

NO takže:

1) ta dynamicka IP je veřejná , tí pádem pokud jsi mel neverejnou tak ted más vrejnou kdyz to nechas automaticky

2)na stahovacich webeh rapidshare atd - kdyz prekrocis limit na IP resetnes modem a dostanes novou a muzes vesele sosat dal

3) kdyz nekde dostanes ban na IP resetnes modem a más novou.

ps: sorry za preklepy pisu to rozespalej po ranu ;)

Odesláno
NO takže:

2) na stahovacich webeh rapidshare atd - kdyz prekrocis limit na IP resetnes modem a dostanes novou a muzes vesele sosat dal

3) kdyz nekde dostanes ban na IP resetnes modem a más novou.

Mám obavu, že to tak jednoduš nepůjde, to taky můžeš dostat IP adresu někoho kdo ji "vysosal" před tebou :wink:

Radši bych si tu svou snažil udržet. Budu mít jistotu co se na ní děje.

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

tjn , ale zase když schytáš špatnou tak resetneš zas , takže to zas takovej problém neni , ale je fakt že já si tu svou taky držim ;)

Odesláno

Resetem modemu se ti nepřidělí nová IP adresa. To prřděluje DHCP na základě MAC adresy. Tak budeš muset "měnit" síťovky :shock:

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Jak říkal Standa. Někde na muj.karnval.cz bude určitě registrace MAC adresy. Nedíval jsem se, možná už tam je!

Update: Je :)

Odesláno
Jak říkal Standa. Někde na muj.karnval.cz bude určitě registrace MAC adresy. Nedíval jsem se, možná už tam je!

Registrace je pouze pro ty kdo maji zakoupenou pevnou verejnou IP adresu.

Odesláno

Registrace je pouze pro ty kdo maji zakoupenou pevnou verejnou IP adresu.

Já pevnou veřejnou mám a nikde jsem nic registrovat nemusel... Navíc jsem v průběhu doby (kdy ji mám) několikrát měnil PC (takže i změna MAC) a jede to pořád normálně.

Odesláno

Pitomec: Ale tady se mluví o systému přidělování dynamické IP adresy na MAC, coz je novinka u Karnevalu.

Tecak: Mrkám se a máš pravdu.

To znamená tedy, že kdo má zaplacenou přiobjednanou veřejnou IP adresu, má v "Nastaveni TCP/IP" tuto IP, u které si může zvolit na jakou MAC adresu bude vázaná pro přidělování DHCP serverem.

Odesláno

Já pevnou veřejnou mám a nikde jsem nic registrovat nemusel... Navíc jsem v průběhu doby (kdy ji mám) několikrát měnil PC (takže i změna MAC) a jede to pořád normálně.

Protoze tu posledni MAC co mas si uz k tve pevne verejne IP adrese karneval ulozil sam.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague