Přejít na obsah

HD DVR Mediabox nahrané pořady špatná kvalita

Doporučené příspěvky

Návštěvník Stella

Dobrý den, mám problém s Mediaboxem již řádku měsíců, nahrané filmy/pořady se z nabídky hrozně sekají, nejen obrazem, ale i zvukem. Pokud se dívám na filmy live, je to ok, ale nahrané asi 20 minut v pořádku a pak se začínají různě deformovat, vždy jen pár sekund, ale i to ničí zážitek z filmu, nemluvě o tom, že měsíčně platím 1 000 Kč za služby UPC. Má s tím někdo zkušenost po stránce technické a jak se k tomu UPC asi postaví při reklamaci?

Děkuji za info :D:salut:

Návštěvník Katoda

Mě to dělá "jen" u hlavního HBO. Podobně, jak popisuješ, prvních 20-30 minut je OK, pak se to začne v určitých intervalech na pár sekund sekat. Vzhledem k tomu, že to je právě prémiové HBO, tak to dost otráví, protože z filmu není nic. Ostatní programy to nahrává v pořádku. Řeším to tak, že mám ještě naštěstí velkého Kaona, na které si filmy z HBO nahrávám. Pokud se obrátíš na UPC s reklamací, tak to pravděpodobně bude vyřešeno výměnou přístroje. Otázkou je, jestli to pomůže nebo jestli se náhodou nevyskytna nějaký jiný zádrhel, protože HD DVR Mediaboxy opravdu nejsou moc povedené kousky.

Návštěvník hujer

Ano, u mne je to podobné. Bohužel hlavně u HBO, což zamrzí. Nicméně i u nahrávek z jiných kanálů se to občas stane.

Na HBO je to ale většinou častější a výpadky i delší - těžko říct zda je to datovým tokem a neschopností stroje to zpracovávat?

Teď už alespoň vím, že nejsem sám. Možná by nebylo od věci to postoupit "výše"...

Návštěvník lanka.stepan

Dobry den, hlasim se se stejnym problemem, u HBO hlavniho dochazi ke stejnemu jevu jak popisujete. Uz jsem i set-top-box vymenit (cihla) a problem pretrvava....Ja to resim tak, ze na film pak kouknu z HBO GO, pokud tam je anebo to pretrpim. Ovsem otravi to a vzhledem k cene za sluzbu by to opravdu byt nemelo. Na helplinku se uz neobracim, poradi mi reset nebo vymenu....reseni k nicemu[emoji17]

Odesláno z mého HUAWEI SCL-L21 pomocí Tapatalk

Návštěvník Retiree

Nejspíš tu není přímá souvislost s tématem, nicméně včera odpoledne (středa 30.11) jsem nahrával na HBO HD tři bezprostředně po sobě vysílané filmy Iron Man, Iron Man 2 a Iron Man 3. Čas od času se v mých nahrávkách vyskytují poruchy, u nichž jsem velmi na rozpacích, komu nebo čemu je přičíst.

Všechny tři včera odvysílané filmy pocházejí z různých časových období a jsou v různých rozměrových formátech, filmy Iron Man 2 a Iron Man 3 jsou zaznamenány bez (nebo s malým počtem) poruch v záznamu, Iron Man, vysílaný jako první v pořadí, nevykazuje v záznamu žádnou poruchu, přesto jej nelze editovat - plynule posouvat (odstřihnout začátek a konec záznamu) v programu VideoRedo a také jej nelze bez problémů přehrát.

Proč to dlouhé okecávání? Po několikaletých zkušenostech s nahráváním mám oprávněný důvod se domnívat (pominu-li chyby v kabeláži u zákazníka), že spousta poruch ve vysílání není způsobena přenosovou trasou nebo zásahem UPC ale přímo na odbavovacím pracovišti příslušné stanice, buď zastaralou technikou, nebo lajdáckou prací operátora této techniky. To platí jak o různých outsiderech, tak i o "prémiových" kanálech HBO nebo i o stanicích ČT...

EDIT Aby nedošlo k omylu. Sice píšu v úvodu, že to nesouvisí s tématem, ale přesto zdůrazním: Nahrávám jiným způsobem, žádné mediaboxy nepoužívám.

Návštěvník Katoda

No tím, že jde o problém přímo na odbavovacím pracovišti stanice si nejsem moc jistý - nahrávám na cihlu a na velký Kaon. Na cihle jsou u nahrávky cca po 30 minut v určitých cca minutových intervalech krátké poruchy trvající až do konce nahrávky, u Kaonu se vyskytne nějaké to malé zakostičkování cca tak jednou dvakrát za film. V obou případech mám na mysli nahrávání z HBO HD.

Návštěvník lanka.stepan

Ja to tipuju na chybu v "cihle", dle vasich zkusenosti.

@Stella: jak reagovali na helplince?

Odesláno z mého HUAWEI SCL-L21 pomocí Tapatalk

Návštěvník Retiree

Uvedl jsem zcela konkrétní příklad špatného odbavení pořadu, nedával jsem ho do souvislosti s diskutovanými poruchami na HD Mediaboxu. Pokud takový dojem vznikl, omlouvám se. Při nahrávání v pc zřejmě vidím víc různých typů poruch i souvislostí...

Návštěvník hujer

Chyba bude na 99% v cihle.

Díval jsem se na film na HBO HD a během filmu žádný významnější problém natož kostičky v obraze a zvukové zádrhele. Stejný film se současně i nahrával. V nahrávce puštěné později, tedy téhož filmu, spousty drobných a několik pořádných výpadků. Tim se potvrzuje že problém je v cihle.

Sent from mTalk

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...