Slamb Odesláno 18. ledna 2017 Sdílet Odesláno 18. ledna 2017 no popisky na alze sou kapitola sama pro sebe, stejně jako u řady dalších eshopů dneska sem koukal na jedny paměti https://www.alza.cz/kingston-32gb-kit-d ... 5.htm?o=57, kde v názvu se píše CL15, ale dole v tabulce specifikací CL16 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 18. ledna 2017 Sdílet Odesláno 18. ledna 2017 Co je to tady za bláboly, že 5GHz je jen 'ac'?!Samozřejmě že i 'n' jede na 5 ghz, já tak na svém Dellu E6520 s Intel Centrino 6300 funguju už pár let. Tvl proč se vyjadřuješ k něčemu o čem nemáš ani potuchy. Standard wifi n není frekvenčně specifický, pouze specifikuje účinnější kódovací schemata a technologii MIMO. Tedy pokud adaptér s 5 GHz má n, bude n pracovat i v 5 GHz s tomu odpovídajícími rychlostmi, ale n samo o sobě nic neznamená, je spousta adaptérů s n co jsou jen 2,4 GHz. Podporu 5 GHz implikuje a a ac. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 18. ledna 2017 Sdílet Odesláno 18. ledna 2017 Tak je to úplně stejný typ, díky mě teď Alza změnila popis na b,g,n. Mám doma 2x Dell AiO, tak se bude vracet. Zajímavá zkušenost Ale neměl by to být úplně stejný typ, ten z CZC z prvního odkazu je AIO-7459-N2-01 a měl by mít 12 GB RAM a 1 TB disk. Ten druhý z Alza by měl být AIO-7459-N2-02 s 16 GB RAM a 2 TB diskem. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 18. ledna 2017 Sdílet Odesláno 18. ledna 2017 Promiňte, ale asi jste to nepochopil, to je chyba popisu eshopů, si všimněte jak málo popisu ohledně wifi udávají, volala jsem i do Alza dnes a rekli mi, ze je to AC s podporou 5GHz. Už raději končím toto téma. Já si poradím. Ale ono skutečně v nastavení driveru lze nastavit pouze 2,4 GHz i když hardware umí i 5 GHz, takže ta možnost, že je chyba v driveru nebo jeho nastavení prostě existuje. Proto je užitečné zjistit jaká konkrétní wifi karta tam je. Když zadáš service tag z toho počítače do pole na tomto odkaze vypíše ti to seznam součástek http://www.dell.com/support/home/cz/cs/ ... figuration Napiš sem typ wifi. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Stella Odesláno 19. ledna 2017 Sdílet Odesláno 19. ledna 2017 Tak vyřešeno, Dell se postará o vložení nové síťové karty s podporou 5GHz a zdarma, jelikož to byla chyba prodejce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 19. ledna 2017 Sdílet Odesláno 19. ledna 2017 Super přístup, nicméně kdyby u Dellu na webu byly k dispozici detailní konfigurace, tak by problém nemusel nastat. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Stella Odesláno 25. ledna 2017 Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Děkuji, jsem velmi spokojená s AIO Dell a vše šlape. Technik byl velmi příjemný a výměna proběhla během 5 minut. Říkal že asi ví, kde je zakopaný pes, neboť stále mají na webu Dell uveden typ tohoto počítače s podporu AC wifi sítě, což není pravda, ale říkal, že jsou to většinou překlady z angličtiny a nikdo se nad tím důkladně nepozastavuje, takže stejně nemáte 100% jistotu, že když kupujete počítač (nebo jiný produkt, TV..), že tam parametry budou sedět. Ale pro mě nová informace, že když se něco takového stane, je možné požádat o výměnu či opravu. Alza se k tomu postavila tak, že prostě vrátit a nic neopraví, i když na webu měli chybu...Ale možná to má "jen" Dell, který je známý svým prozákaznickým přístupem a opravou do 1 pracovního dne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtonda Odesláno 25. ledna 2017 Sdílet Odesláno 25. ledna 2017 Tak super, že to dobře dopadlo, NBD on site v základní ceně některých produktů je u Dellu super, ale jak už sem psal, problém je, že Dell neuvádí rozpis jednotlivých konfigurací na webu, HP to třeba má a pak stačí si to podle modelového čísla na webu HP ověřit a není nutné se spoléhat na web prodejce kam to zadává kdejakej brigoš a ty chyby prostě jsou dost časté. Citovat Jiná služba Jiná služba Jiná služba už nic Praha - Letňany Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.