Přejít na obsah

Nastaveni site po zmene pridelovani IPcek

Doporučené příspěvky

Návštěvník Derek

Hmm, tak tu mam nejaky problemek - kdyz nastavim automatiku (IP a DNS) na tom compu za switchem, co na nem byla neverejna, tak net vubec nevali, pres starou neverejnou v pohode.

Na USB vetvi jsem to nastavil podle novyho a jede to ok.

Takze zacinam resit, kolik IP mi ted Karneval teda vlastne poskytuje :?

Vratme se jedoduse na zacatek.

Ja jsem tu nastinil svoja zapojeni a nerekl jsem ani pismenko o tom, ze bych ho chtel nebo mel v planu menit, chtel jsem jen a jen pomoci s nastavenim. Ty si tu ze me zacal delat blbecka a prinaset svoje konstruktivni rady - laskave si je nech od cesty a bez radit jinam. Diky

Podívej Kamile - já ti poradil tu nejjednodušší věc, která funguje a funguje bezproblémů. Takže se uveď do klidu, když se ti moje rada nelíbí, tak si třeba hukni do zdi a dělej si to dál po svým (taky ten výsledek je vidět...). Howgh!

Návštěvník Derek

A taky bych si tu mohl natahnout wifinu nebo pripojit kazdej comp pres jinyho ISP, ze jo ? :P

Tobe se tu musi vysvetlovat, ze kdyz napisu switch, tak myslim switch a ne router a jeste se budes urazet, ze tu tvoje fundovany a levny rady nenachazej ohlas ... :twisted:

Návštěvník kecinzer

Akorát jsem přišel na to, jak nastavit vnitřní síť (zjistit ipconfig a nastavit hodnoty ručně), tak koukám, že už tady na to někdo přišel.

Mně to takto funguje perfektně. Myslím, že karneval IP měnit nebude, leda že by byl počítač (MAC) s přidělenou IP nějak dlouho neaktivní.

Těch přenastavování nebude zase tolik. V mém případě žádně, jelikož mám koupenu statickou.

Návštěvník beetlejuice
Myslim, ze Derekovi jde o to, aby se kompy videly na Lokalni siti, takze bych u kazdeho kompu nechal DHCPckem pridelit IP adresu a veskere dalsi nastaveni TCP/IP protokolu, pak bych si to zjistil prikazem "ipconfig /all" a pak rucne nastavil vsechno jak to bylo popsano presne zde:

http://www.karnevalzone.cz/viewtopic.php?t=541

(diky X based :) )

No a az to prestane fungovat (DHCP zmeni MAC adrese IP adresu), tak se to musi cele opakovat...jde o to, jak casto se to bude menit. Ja myslim, ze mesic to klidne muze zustat stejne - Karnevalu jde nejspise jen o to, ze nemusi tim garantovat porad stejnou IP a kdykoliv si to muze zmenit, takze napr. pojedes 2 mesice na stejne a pak se ti behem tydne zmeni 2x...

Tak to te nepotesim - IP adresy DHCP prideluje na max 24 hodin, pokud si ji pocitac v teto dobe pres dhcp renew neobnovi, vymaze se ze seznamu autorizovanych IP adres. Takze bys tenhle proces musel podstoupit kazdy den, do cehoz se ti asi nebude chtet. A to Karneval muze maximalni dobu prideleni IP adresy zkratit treba na 1 hodinu, jako to ma UPC. Pak bys sis musel rucne leasnout IP a nastavovat kazdou hodinu :-) System pridelovani IP adres pres DHCP je v technologii DOCSIS vyresen velmi bezpecne.

Návštěvník SWE
Protoze jsou pevne :-)

No to je mi jasne :) Ja jen, ze jsi psal MAX na 24hodin.

Kazdopadne mi se kompy vidi na lokalni siti uplne bez problemu.

Pokud taham data tak to jede 8MB/s, takze to nejde pres modem a to mam vsechno nastavene automaticky a mam jednu dynamickou a jednu pevnou...(tzn. jednu 89.... a druhou 84... a masky site jsou taky jine )

Jedine co je problem, ze kdyz chcu komp pingnout, tak to leze pres vychozi branu, takze tohle moc nechapu, ale jinak normal...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...