Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno
dyt tedka karneval pevnou prideluje automaticky podle MAC, ostatne tady taky resim to ze mi ji to neprideli a kdyz ji tam dam rucne tak to taky nejde

si mi na to i odpovidal

Ano - pomocí MAC adresy by to šlo. Ale to by nemohlo být něco podobnýho jako mám já, kde jedna MAC je platná pro 2 IP adresy:

Karneval-nastaveni.JPG

Odesláno
Ano - pomocí MAC adresy by to šlo. Ale to by nemohlo být něco podobnýho jako mám já, kde jedna MAC je platná pro 2 IP adresy:

hmmm, a tobe se ta pevna prideli automaticky

Odesláno

hmmm, a tobe se ta pevna prideli automaticky

Však na obrázku víš je vidět, že tu pevnou IP mám nastavenou v routeru ručně natvrdo (můžu tam nastavit i tu druhou a šlape to v pohodě). Pokud by mně to přiděloval DHCP automaticky, tak už by se nejednalo o pevnou IP, protože by byl výběr ze dvou různých adres (a to je pochopitelně k ničemu).

Odesláno
Však na obrázku víš je vidět, že tu pevnou IP mám nastavenou v routeru ručně natvrdo (můžu tam nastavit i tu druhou a šlape to v pohodě).

na obrazku je videt ze mas dve pevny IP a u nich stejnou MAC, a jestli to funguje nebo je z toho poznat neni

ja tam mam pevnou IP a u ni spravnou MAC a neprideli mi ji to

tohleto nema cenu

Odesláno
Však na obrázku víš je vidět, že tu pevnou IP mám nastavenou v routeru ručně natvrdo (můžu tam nastavit i tu druhou a šlape to v pohodě).

na obrazku je videt ze mas dve pevny IP a u nich stejnou MAC, a jestli to funguje nebo je z toho poznat neni

ja tam mam pevnou IP a u ni spravnou MAC a neprideli mi ji to

tohleto nema cenu

Když napíšu, že to funguje, tak to tak prostě je - nemám důvod si vymýšlet.

Takže ještě jednou - mám 2 pevný IP adresy (platím si jednu) a fungují obě bezproblémů, přičemž jsou registrovaný na stejnou MAC adresu. Automat DHCP nepoužívám a všechno mám nastavený ručně (v routeru).

Jinak ještě podotýkám, že od Karnevalu mně oficiálně nepřišlo nic v tom duchu, abych začal ten automat DHCP využívat. Takže ani nemám důvod to řešit a zbytečně se uvrtávat do problémů.

Odesláno

Kleff: Podle Karnevalu zadáváš uplně jinou MAC adresu síťové karty k pevné veřejné IP na muj.karneval.cz, než ke které se ti přiděluje přes DHCP dynamická IP.

Odesláno
Kleff: Podle Karnevalu zadáváš uplně jinou MAC adresu síťové karty k pevné veřejné IP na muj.karneval.cz, než ke které se ti přiděluje přes DHCP dynamická IP.

s tim bych souhlasil :)))

pevnou sem chtel na jednom kompu a dynamickou mam tedka pridelenou na jinem

na muj.karneval.cz mam zadanou MAC toho kompu kam patri pevna, tedka jsem to kontroloval

pred chvili se tam konecne chytila ta pevna verejna, a to je vsechno stale stejne zadane

fakt to nechapu

po tom co jsem vcera vybral aby IP pridelilo DHPC automatick, to nefungovalo, ta pevna se tam nechtela priradit

Odesláno

Kleff: Je možné, že DHCP server chtěl nachvíli stávkovat a bylo na něj kladeno mnoho dotazů, proto mohla tato akce trvat poněkud déle. Hlavně že to jede :)

Odesláno

taky me to napadlo, proto sem nepanikaril a cekal co bude :))

ostatne na net sem mohl takze v klidu

Odesláno

Po zadani MAC na muj.karneval.cz muze trvat za 30m nez se zmena aktivuje. A navic pokud jsi mel pridelenou dynamickou adresu 89.102.x.x tak je mozne, ze windows si ji pouze prodluzovali misto toho aby si rekly o novou, takze to mozna jen chtelo ipconfig /release

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague