Přejít na obsah

UPC Modem Ubee EVW3226 (Wi-FI) + Router ZyXEL (ako zapojť?)

Doporučené příspěvky

Návštěvník Matejxx

Zdravím, mám od UPC Modem Ubee EVW3226 s Wi-Fi - tam všetko funguje, jeho Wi-Fi sieť mi v byte vytvára rýchlu 5 GHz Wifinu.

Kedže ale chcem doma pripájať aj staršie zariadenia, chcem k nemu napojiť Router ZyXEL s obyčajnou 2,4 GHz sieťou. Tú sa mi ale nedarí nakonfigurovať.

Pripojím Router ZyXEL WAN portom k modemu od UPC, v LAN konektoroch internet je (notebook sa pripojí). Zyxel má taký Easy Setup Wizard, ak v ňom vyberiem Connection type Static IP (neviem či je toto správne?) ukazuje, že internet funguje, na Wi-Fi následne pripojím počítač aj mobil, ale net je veľmi pomalý, prakticky to nejde vôbec. Treba niečo zmeniť v nastaveniach modemu / routeru? Vybrať iné pripojenie, nie static IP? Pri DHCP mi zas nešli pripojiť žiadne zariadenia na wifi.

Vďaka za rady, zrejme na to bude nejaký noob postup.

1.jpg.ac0b87b733993f1acbf6b9dd56ff0444.jpg

IMG_5260.JPG.86da2a6e5c1851e5a10cdc2b6807ab2e.JPG

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/5406-upc-modem-ubee-evw3226-wi-fi-router-zyxel-ako-zapoj%C5%A5/
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že to funguje. Udělá ze svého routeru "hloupej" switch.

Přehod kabel místo z WAN do LAN a je to hotové.

Takhle aspoň v síti na sebe zařízení uvidí. Měla by jít i wifi tím pádem.

DHCP by mělo jít. Možná aktualizuj v routeru firmware nebo přeskoč wizard a mrkni kde je chyba.

• Kabel 300 Mb/s
  • Super
  • Komplet
  • 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor
  • Praha
Návštěvník kayman

Ako píše Pepe to bude fungovať, dlhé roky to tak bolo u rodičov zapojené :). Len na Zyxeli treba vypnúť DHCP server a nechať ho len v Ubee inak sa budú biť.

Druhá možnosť je prepnúť Zyxel do režimu AP - Access Point.

http://setuprouter.com/router/zyxel/nbg ... al-931.pdf strana 63

Vtedy bude WAN Zyxelu zapojené na LAN Ubee. Potom Zyxelu treba nastaviť IPčku tak aby bol v sieti s Ubee a ostatnými zariadeniami aby si ho vedel konfigurovať (štandardne je 192.168.1.2 podľa manuálu).

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...