Odesláno 13. června 2017 7 let To je samozrejme nesmysl. IPv6 bych dostal stejne jako ji dostava Compal (DHCPv6 IA pro WAN, DHCPv6 Prefix Delegation pro oddelegovany /56 prefix) a na IPv4 bych se dostal pomoci vlastniho zarizeni s podporou DS-Lite. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 13. června 2017 7 let No, není. Prostě to konfigurace neumožňuje. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 13. června 2017 7 let Bezny BFU by asi nebol nadseny, keby mal iba IPv6.. preto je bridge mod zakazany. Podpora DS-Lite v SOHO routeroch je nulova (neratam OpenWRT ci nejaky linux typu pfsense). Super - Základní - Bratislava
Odesláno 13. června 2017 7 let quadra2030: BFU ať má klidně jen Compal, ale v Liberty Global se zjevně nikdo nezamýšlel nad náročnějším uživatelem (nativní dual-stack není, bridge mode není, a takhle zmršený to mají ve všech zemích). Marek-26: Konfigurace čeho to neumožňuje? Standard umožňuje režim IPv6-only už dlouho (od DOCSIS 3.0), naopak ve standardu není ani slovo o DS-Lite (DS-Lite je totiž IP nadstavba nesouvisející s DOCSISem, IPv4 tunel uvnitř IPv6 paketů). V Německu minimálně chvíli umožňovali TC7200 používat v bridge režimu (https://forum.pfsense.org/index.php?topic=108258.0) a pak se zákazník dostal přesně do toho stavu, který jsem popisoval. - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 13. června 2017 7 let Minimálně konfigurace modemů. UPC umí člověku přidělit IPv4 namísto IPv6 a pak se do bridge přepnout dá. Ale třeba se brzy (za pár let) dočkáme IPv6 only. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 13. června 2017 7 let A konfiguraci modemů připravuje kdo? No zase UPC. Takže jde o to najít cestu, jak to zařídit, aby byla funkční IPv6-only v bridgi až na schopný zákaznický router. (Compal není ani zdaleka schopný.) - - - Compal, 3xCA modul Praha
Odesláno 13. června 2017 7 let No a i dle zahraničí na to rozhodně nikdo nespěchá. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 13. června 2017 7 let IPV6 zatím vůbec nerozumím. Jako stávající zákazník mám koupený TC7200 v režimu bridge a za ním vlastní Mikrotik. Co mám udělat pro to, aby mi tato vyhovující kombinace vydžela co nejdéle? Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 13. června 2017 7 let Pripadne poziadat podporu UPC, aby vas nemigrovala na IPv6.. kedze v nasich koncinach TC7200 zatial nema fw podporujuci prefix delegation. Super - Základní - Bratislava
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.