Návštěvník Eliz Odesláno 31. října 2017 Sdílet Odesláno 31. října 2017 Dobrý den, vlastním asi tři roky modem Technicolor a přemýšlím přechodu na Compal kvůli AC wifi. Je tento modem bezproblémoví a vyplatí se výměna ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 31. října 2017 Sdílet Odesláno 31. října 2017 Dobrý den, někteří poukazují na to, že obsahuje Puma chipset od Intelu a při větším zatížení způsobuje lagy. Já Compal mám a nepozoruji nic, co by mi pilo krev, jak se říká. Jestliže máte doma zařízení, která umí standard IEEE802.11ac, pak bych se výměny nebál. Minimálně má modem přidanou hodnotu v tom, že umí najednou vysílat 2.4 i 5 GHz síť. Pracuji dost přes VPN a Citrix, nehraji profesionálně esports (online hry), u kterých bych potřeboval excelentní ping atd., a při odesílání či příjmání velkých objemů dat mi je jedno, zda je to o pár sekund rychlejší či pomalejší (prostě si počkám). Ty negativa Vám tu popíše určitě někdo jiný, kdo s tím má zkušenosti. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quadra2030 Odesláno 1. listopadu 2017 Sdílet Odesláno 1. listopadu 2017 Technicolor ma Broadcom chipset, ktory je spolahlivy a bezproblemovy a hlavne podporuje bridge mode (v IPv4 mode). Compal ma lepsiu WiFi cast (dualband, WiFi ac), pokial vyuzivate WiFi vstavane v modeme, tak je to lepsia volba.. Technicolor ma realny limit 300 Mbit download (8 kanalov), Compal zvladne aj 500 Mbit (ak to UPC v danej oblasti podporuje).. problemy s latenciou Compalu su pri vacsom pocte kanalov (16 a viac), t.j. pri vyssich rychlostiach. Osobne pouzivam Technicolor v bridge mode a vlastny WiFi router, podla mna najlepsia kombinacia. Citovat Super - Základní - Bratislava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 1. listopadu 2017 Sdílet Odesláno 1. listopadu 2017 Z toho mi vyplyva, ze rozumne pouzivat rychlost 500 Mbit u ceskeho UPC nelze... Protoze to dokaze vyuzit jen Compal (a UPC to zapne jen kdyz mate Compal), ktery ovsem kvuli te latenci stoji za vylizprdel... WiFi cast Compalu mne vubec nezajima, WiFi ma kazdy rozumny clovek vyreseno separatne, ne nejakou imbecilni all-in-one saskarnou, ve ktere se neda nic poradne nastavit (ono uz to GUI naznacuje pro jakou klientelu to je urceno ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.