Ivo Mašek Odesláno 6. ledna 2021 Sdílet Odesláno 6. ledna 2021 Já si sem dovolím vložit můj skromný post, který se dotkne rozdílu mezi UPC/Vodafone a O2. Bydlím v městě, které má 25 000 obyvatel a přímo sousedí s městem, které má 60 000 obyvatel (hranice měst je ulice, kde domy nalevo jsou u nás a domy napravo té ulice jsou sousedního města). Před vánoci jsem si jel koupit nový mobil do O2 prodejny v onom větším městě. Ten "guru" (tam jsou všichni guru) ovšem začal otázkou, od koho mám TV a internet. Sice nerad (šel jsem si pro mobil) jsem se s ním pustil na to téma do řeči a on mě přesvědčoval o výhodnosti TV i inetu od O2. Chvíli jsem s ním polemizoval a tak se mě zeptal, kde bydlím, aby mohl zjistit, jaké je tam připojení od O2. Ještě předesílám, že bydlím na sídlišti, které bylo stavěno na konci 80-tých let a poslední dům postaven už po revoluci. A že na tom sídlišti tam kabelovka natáhla kabely a inet provider (Nero, potom Grape SC) taktéž. No a tak ten guru zjišťoval, jaké tam má připojení O2 a zjistil, že pouze telefonní dvoulinku. Což mě decentně rozesmálo (být mladší a "nekonformní", tak se rozchechtam na celé kolo). Tak jsem se ho malinko optal, jak by to řešili z vysokorychlostním inetem (i ten normální by byl problém), kvalitní TV a že by asi i HD byl velký problém a o 4K TV bych mohl dlouze snít. Tím jsme to utli a věnovali se tomu, proč jsem tam přišel. Mobilnímu telefonu. Citovat Super Red Basic ALLinONE Compal CH7465, Vodafone TV Premium Jirkov Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 6. ledna 2021 Sdílet Odesláno 6. ledna 2021 Slamb ten příspěvek Ivo Maška přesunul z vlákna Nové podmínky specifikace služby Internet, takže je to teď trošku vytržené z kontextu, ale já si myslím že právě připojení přes DSL je jedním z důvodů proč ČTU zavedl nutnost uvádět skutečnou rychlost internetu a minimální rychlosti, protože po těch telefonních drátech často máte klidně poloviční rychlost než je ta udává, což se UPC naštěstí nikdy netýkalo. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439831 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Slamb Odesláno 6. ledna 2021 Sdílet Odesláno 6. ledna 2021 tady neni řeč o žádnym internetu, tady je řeč o tom, že nějakej týpek z prodejny o2 se ptal i na ostatní služby a došlo se k závěru, že jejich služby stojej za 💩, takže kontext se specifikacema čtú neni vůbec žádnej, tudíž je to nový téma 😮 lidi často netušej, kolik a za co platěj, tak to aspoň zkusil, kdyby tam takhle přišel nějakej nic netušící lojza, možná by zjistil, že místo pár Mb/s na nějaký wifi může mít 100Mb/s dsl a všichni by byli spokojený Citovat - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439832 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 7. ledna 2021 Sdílet Odesláno 7. ledna 2021 před 2 hodinami, tomus napsal: právě připojení přes DSL je jedním z důvodů proč ČTU zavedl nutnost uvádět skutečnou rychlost internetu a minimální rychlosti Presne tak, vsak jsem to psal i tam do toho vlakna - CTU naridil minimalni rychlost alespon 30% nominalni... nikoliv maximalne 30% nominalni, coz z toho udelali ve VF. Kazdopadne. ten pribeh O2 guru je peknej 😉 Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439835 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tube Odesláno 7. ledna 2021 Sdílet Odesláno 7. ledna 2021 Podobne me masirovali pred asi 7. lety ve VF, kam jsem sel vyresit jen zmenu adresy a hned me zacali lakat na jejich inzernet (xDSL) a to ikdyz jsem v OV na sidlisti je dodnes velmi mizerne, tehda sned jen 10 mb/s Take jsme dosli k zaveru, ze tudy cesta nevede... Citovat Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439849 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sparrow Odesláno 7. ledna 2021 Sdílet Odesláno 7. ledna 2021 (upraveno) To já když jsem byl nucen jít do prodejny O2 ( špatně mi napsali jméno, na smlouvu internetu pro mámu ) tak na mne hned taky a od koho máte telefon ( internet si asi myslel, že mám od nich, tak to ani nezkoušel ) A já že od Oskara ( dlouho na mne koukal než mu to došlo :) ) a, že mi nemůže nabídnout nic co by mne oslovilo. A on, že mají teď výhodnou nabídku neomezené volání a SMS a 4GB za 499,- Tak mu říkám, že mám neomezené SMS, 250min volání a 1GB za 250,- a víc nepotřebuji, protože mi každý měsíc cca 150min převádí SMS mám cca 30 a v 98% jsem na WiFi, takže nevidím důvod mu jim dávat 2x tolik. Hučel do mne snad dalších 20 minut a pak už to pochopil. 😄 Upraveno 7. ledna 2021 uživatelem Sparrow 1 Citovat Super Red Basic Základní Compal CH7465, CA modul Praha 10 Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439850 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 7. ledna 2021 Sdílet Odesláno 7. ledna 2021 Tak ještě něco na pobavení, na tohle jsem shodou okolností dnes narazil na Facebooku, je to komunikace operátora O2 se zákazníky: Spoiler Operátor: Kam je zapojený ten kabel? Zákazník: Jak to myslíte? Operátor: Když půjdete po tom kabelu, kam dojdete? Zákazník: Asi k vám na ústřednu do Brna. Operátor: Pane, jestli na mě budete pořád takhle křičet, tak vás upozorňuji, že to položím. Zákazník: No to si zkuste! To pak teprve začnu řvát!! Operátor: To je možné, ale už ne na mě. Operátor: Vy jste přímo zřizovatel té linky? Zákazník (cca 80let): Jak to myslíte? Operátor: Na koho je ta linka psaná. Zákazník: Jako kdo tu je? Operátor: Hmm, dejme tomu. Zákazník: Já a můj pes. Operátor: Ale já bych potřeboval jméno. Zákazník: Ťapina. Zákazník: Já seberu ten modem a omlátím vám ho o hlavu! Operátor: Myslíte tím přímo mne? Zákazník: Ne. Vy jste jedinej trochu ochotnej. Vás jenom švihnu kabelem. Zákazník: Už mě tam všichni serete v tý vaší ou tů sebrance! Operátor: Bavme se slušně, jsme přeci lidé. Zákazník: To možná vy, ale já ne!! Zákazník: Já mám modem Aethra. Operátor: Tenhle typ modemu má na sobě tři kontrolky. Jak teď svítí? Zákazník: Svítí obě dvě. Operátor: Vypojte z počítače USB kabel od modemu a nechte tam jenom ten síťový. Zákazník: Jo, tak už ho mám vypojenej. Co teď? Operátor: Teď napište do té lišty nějakou adresu. Zákazník: To nejde. Operátor: Jak to myslíte? Zákazník: Píšu a nic se neděje! Operátor: Vidíte na klávesnici tlačítko Num Lock? Zákazník: Jo, už ho vidim. Operátor: Mačkejte ho co nejrychleji za sebou, bliká na klávesnici něco? Zákazník: Nic nebliká. Operátor: Tak zapojte klávesnici zpátky do počítače. Zákazníci versus TeSu Zákazník: Já jsem technik, na mě můžete mluvit odborně. Operátor: Rozumím. Chce to po vás autorizaci pop trojky, nebo esemtépéčka? Zákazník: Ehm…, cože? Zákazník: K vám se dovolat, to je umění! Prosim vás, vy tam jste sám? Operátor: Někdy mám ten pocit. Zákazník: Já vám to hlásil už přede dvěma hodinama a nikdo se neozval! Chci to zrušit! Operátor: Pane Nováku, nebudeme to dramatizovat… Zákazník: U telefonu pan Koláček! A nebude to tak sladký hovor jak si myslíte! Zákazník: Já jsem výslovně říkal, ať mi sem neposílají toho technika co tu byl minule! Jdu ke dveřím, vodevřu a co myslíte? No byl to von! Zákazník: Já bych křičel, já bych brečel, ale ani na jedno už nemám sílu. Už jenom volám. Zákazník: Helejte se! To už jste asi pátej s kym mluvim! Já už to celý znova opakovat nebudu! To si tam pořešte! Operátor: Mohl byste mi to zopakovat? Operátor: Do jména zadejte O2. Zákazník: Ó mám dát malé nebo velké? Operátor: Dejte velké, my jsme velká společnost. Zákazník: Pošlete sem konečně někoho, kdo tomu rozumí, jinak na to pustím manželku a to teprve budete koukat! Operátor: Co se týká toho připojení, vy jste už ve vlastnostech? Zákazník: Co se týká toho připojení, tak jsem už tejden v řiti! Zákazník: Já bych rád věděl, proč se mi nezobrazuje číslo volaného. Operátor: Velice se omlouvám, ale tohle řeší kolegové z hlasových služeb. Zákazník: A kde jsem teď? Operátor: Na technické podpoře internetového připojení. Zákazník: Výborně! Já si objednával O2TV a rád bych věděl kdy to bude. Operátor: Velice se omlouvám, ale tohle řeší kolegové z obchodního oddělení… Zákazník: Tak to bych rád věděl, proč mi v Mozille nefunguje aktualizace. Operátor: Je mi líto, ale tohle já neřeším, protože…. Zákazník: Ježíši! Vaší práci bych chtěl mít! Zákazník: To v Americe, tam by to bylo hned!! Ale vy jste pořád v Čechách! Operátor: Pane, vy jste ale momentálně také v Čechách. Zákazník: Já jsem technik! Operátor: Já vím. Takových techniků sem hodně volá… Zákazník: Chci okamžitě mluvit s nejvyšším vedením!! To vedení, to je Praha? Operátor: Obávám se, že Madrid. Zákazník: Včera zase vypadla Prima! Operátor: A už to funguje? Zákazník: Teď jo, ale já neviděl poslední díl Letiště! Nevim co se stalo! Operátor: No ona dala nakonec přednost tomu pilotovi… Operátor: Máte tam ten kurzor? Zákazník: Já nevím. To mělo být v tom instalačním balíčku? 6 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439853 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beepee Odesláno 7. ledna 2021 Sdílet Odesláno 7. ledna 2021 Co na prodejně, mně před pár lety několikrát přímo volali zástupci konkurenčních operátorů, jaký že mám tarif a kolik platím, že mi určitě nabídnou lepší podmínky. Vždycky jsem je utnul s tím, že za telefon neplatím nic, protože mám služební 🙂 Citovat 500 Mb/s - Komfort Modem Compal (černý), CA modul Ústí nad Labem Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439855 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tube Odesláno 7. ledna 2021 Sdílet Odesláno 7. ledna 2021 Jo to rikam taky. Na to nemaji co odpovedet. Citovat Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59352-zku%C5%A1enost-s-o2-guru/#findComment-439856 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.