Přejít na obsah

Výměna zařízení HD DVR Mediabox za Vodafone TV

Doporučené příspěvky

když připojím přes hdmi tak je mi jasný že nebudu ovládat setobox televizí ale tím setoboxem a co ten net ten by ale prolíst měl do tv a podle mě i z tv do toho připojenýho zařízení proč by to tam jinak dávali, myslím to tak že když mám v tv net připojenej a např připojím bd přehrávač tak by ten net měl do toho přehrávače vlíst pokud to zařízení uměj a mám správnej kabel

Upraveno uživatelem Honza333
  • 1000 Mb/s
  • Jiná služba
  • Komplet
  • CA modul 3x + ac Wi-Fi COMPAL CH7
  • Liberec

Holt budeme muset tlačit na Vodafone aby na svých set-top boxech HbbTV zprovoznil, myslím že v roce 2021 by tam taková funkce měla být, minimálně aspoň u toho premioveho boxu.

Myslím že na tenhle problém začne postupně narážet čím dál větší množství uživatelů, protože malé HD Mediaboxy měli aspoň propojku a výstup na koaxiální kabel, takže ho stačilo propojit televizorem koaxem a bylo hotovo, ale Vodafone boxy už tento výstup nemají, takže to bude nutné řešit rozbočovačem.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
22 minutes ago, Honza333 said:

když připojím přes hdmi tak je mi jasný že nebudu ovládat setobox televizí ale tím setoboxem a co ten net ten by ale prolíst měl do tv a podle mě i z tv do toho připojenýho zařízení proč by to tam jinak dávali, myslím to tak že když mám v tv net připojenej a např připojím bd přehrávač tak by ten net měl do toho přehrávače vlíst pokud to zařízení uměj a mám správnej kabel

Potřebuješ ten zmiňovaný PID, který v TV aktivuje červené tlačítko, a který je pouze ve streamu, nikoliv v již dekódovaném signálu (navíc i kdyby v tom signálu přes HDMI byl, tak si s ním TV stejně takto neporadí). To není o netu (ten můžeš dostat do TV i přímo přes LAN nebo WiFi).

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Návštěvník Evzen
před 7 hodinami, namec napsal:

Nic o CA-modulu v tvém příspěvku neni.Zevšeobecňuješ to na celé DVB-C.Až dodatečně to konkretizujes na ten modul

No tak si precti od zacatku, na co jsem reagoval (napoveda: na dotaz na migraci CA modulu).
To je totiz potreba sledovat kontext diskuse, ne jenom vytrhavat jednotlive prispevky...

před 6 hodinami, tomus napsal:

ale pak musíš nějak dodatečně suplovat funkci zpětného zhlédnutí a videotéky

Ne, nemusim. Protoze ani jedno nepotrebuju.

Upraveno uživatelem Evzen

Pročetl jsem si to tu, a jen se chci ujistit. Když teď mám samostatný modem COMPAL připojený do datové zásuvky, a klasickým koaxiálem připojený starý HD PVR box Kaon, tak se mě to netýká, zůstává to jak to je, a žádnou novou krabičku mi nutit nebudou?

• 500 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • modem Compal, VTV Box, CA Modul
  • Plzeň Bolevec

A sakra. 🤔

A to mi myslíš seberou i modem, nebo mi jen místo HD PVR dají ten nový box? Jak ten se vůbec připojuje, do datové zdířky jako modem, nebo do TV?

Jde o to, že mám modem na druhém konci bytu, než PVR, a chtěl bych to tak zachovat.

• 500 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • modem Compal, VTV Box, CA Modul
  • Plzeň Bolevec

Modem ti zůstane beze změny, vymění ti pouze set-top box, ten se připojuje stejně jako tvůj stávající set-top box do zdířky s výstupem pro TV.

Nový set-top-box pak budeš muset propojit se svým modemem a to buďto kabelem, nebo přes wi-fi, v případě že dostaneš ten prémiový model, základní model wi-fi neumí.

• Děkuji 1
  • Smutný 1
  • Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Tak to mě taky zajímá. Mám staříčký box Kaon KCF-B4003HCO , ale v podstatě funguje i když má nějaké mušky. Jaký je důvod ke změně ?  Internetová TV mě moc nezajímá, vyhovuje mi DVB-C. Modem Compal mám koupený, takže taky žádný důvod ke změně.

Upraveno uživatelem okrizek
  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Compal, STB Kaon KCF B4003
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...