Přejít na obsah

Výměna zařízení HD DVR Mediabox za Vodafone TV

Doporučené příspěvky

Vodafone TV běží víceméně na stejné technologii jako je ta stávající od exUPC, tedy přes DVB-C, takže tam se na kvalitě obrazu naprosto nic nemění.

Druhá věc jsou ovšem ty doplňkové služby, jako zpětné zhlédnutí, mobilní aplikace, nebo aplikace pro chytré televizory a také kvalita softwaru v set-top boxech,

na tom všem by měl Vodafone rychle zapracovat, protože mu začíná ujíždět vlak a uživatelé nebudou donekonečna akceptovat méně kvalitní služby než má konkurence, nebo než měli za UPC a nakonec začnou utíkat ke konkurenci.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Ona ta konkurence na tom zase nijak valně není, stačí si přečíst třeba příspěvky na FB na stránkách O2, T-Mobile, Skylink a dalších. Všude stížnosti na netovou TV bez výjimky.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Ted je to rok, co jsem zrusil TV od UPC (mam zalohu jen Start) a nestezuji si. Tv mam vsude, kde je internet. Cenove o cca 100,-Kc drazsi ale funkcni. Za celou dobu jsem resil 3x vypadek, kdy jeden byl delsi. 

Chapu, kazdy ma jine pozadavky ale v te de dobe byl Kaon fakt nepouzitelny, reakce jak stare XTcko, a porad chybove hlaseni.

Upraveno uživatelem flacek
Prokliknuti
  • -
  • -
  • -
  • Compal CH7465
  • Praha
před 2 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

Ona ta konkurence na tom zase nijak valně není, stačí si přečíst třeba příspěvky na FB na stránkách O2, T-Mobile, Skylink a dalších. Všude stížnosti na netovou TV bez výjimky.

Jen za Skylink doplnim, ze jejich prvni internetova TV do Amdroidu byla vazana na nazev WiFi (SSID) a MAC a sla zmenit max 10x

Ted ma zpetne prehravani i Live TV pres internet taky sve mouchy, ale HD programy jsou max 720p a SD programy vypadaji jeste hure nez SD z eteru, resp ze satelitu. 

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
Jediná výhoda je, že pokud je v televizoru SAT tuner, CA modul a karta Skylink + instalovaná aplikace Skylink Live, pak to umí fungovat tak, že lineární vysílání jede přes SAT tuner a jenom zpětné vysílání přes net. Člověk je tedy trvale v aplikaci Live, ale není nucen jet vždy jenom po netu v horší kvalitě.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Návštěvník rokolo

Tomu rozumím, že kvalita signálu v přímém přenosu je stejná jak u exUPC, ale já často sleduji televizi ze záznamu a 7dní je pro mne málo,  někdy shlédnu něco, co je i měsíc staré, protože mám na to zrovna chuť a pohodu.  7 dní jedna z "chytrých funkcí" která omezuje mé osobního rozhodnutí, kdy já chci sledovat záznam a pokud možno ve stejné kvalitě. UPC set-top-box jsem osadil SSD diskem a je to ideální stav, nic nehučí, reakce jsou rychlejší... No a některé televizní společnosti (u nás třeba PRIMA), začínají uvažovat o tom, že zakáží "přetáčení reklam" při sledování ze záznamu. Když to bude záznamu v cloudu, tak se jim to povede. Když budu mít záznam u sebe na svém zařízení bez chytrých funkcí a vychytávek, tak se jim to nepovede 🙂

No nic, nechci tady budit nějaké pobouření, o tom to téma není. Jen mne udivuje, kam ten "řízený" vývoj směřuje.....i když odpověď je asi jednoduchá....tok peněz je nevyzpytatelný 🙂

Vodafone TV umožňuje 7denní zpětné zhlédnutí a 100 hodin osobního prostoru pro nahrávky s platností 90 dní, takže zase tak zlé jak si myslíš to není.

A pokud ti to nevyhovuje, tak máš možnost si koupit jakýkoliv volně prodejný set-top box s DVB-C tunerem a podporou nahrávání na interní nebo externí disk,  strčíš do něj CA modul od Vodafone a můžeš nahrávat co chceš v plné kvalitě.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
V 4. 11. 2021 v 22:12, Adolf.Shitler napsal:

Jediná výhoda je, že pokud je v televizoru SAT tuner, CA modul a karta Skylink + instalovaná aplikace Skylink Live, pak to umí fungovat tak, že lineární vysílání jede přes SAT tuner a jenom zpětné vysílání přes net. Člověk je tedy trvale v aplikaci Live, ale není nucen jet vždy jenom po netu v horší kvalitě.

Tak nevim, s jakou TV mas zkusenost, ale u me to tak rozhodne neni. V aplikaci vse bezi po datech, tedy i Live je v HD jen 720p

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
Návštěvník rokolo
před 16 hodinami, tomus napsal:

Vodafone TV umožňuje 7denní zpětné zhlédnutí a 100 hodin osobního prostoru pro nahrávky s platností 90 dní, takže zase tak zlé jak si myslíš to není.

A pokud ti to nevyhovuje, tak máš možnost si koupit jakýkoliv volně prodejný set-top box s DVB-C tunerem a podporou nahrávání na interní nebo externí disk,  strčíš do něj CA modul od Vodafone a můžeš nahrávat co chceš v plné kvalitě.

Děkuji za námět, ale opět to ve mně vyvolává spoustu otázek:

1) těch 100 hodin osobního prostoru pro nahrávky s platností 90 dní je ve standardní kvalitě full HD a nebo tam opět dochází ke komprimaci dat při přehrávání?

2) abych zůstal na svém, co mi vyhovuje, tak ten set-top-box by musel být dvou tunerový (2x DVB-C) + CI-slot pro CA modul + nahrávání. Co jsem  tak zběžně kouknul na strýčka googla, tak jsem na nic takového zatím nenarazil, tak ono to tak jednoduché zase nebude...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...