namec Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Nikdo nerozporuje,že Vodafon Tv je primárně IPTV.Ale tím,že koupili UPC,tak se hold přizpůsobily situaci a začali nabízet STB i pro příjem kabelové tv.Ja jestli to někdo nazívá jako "doplnková služba"je jeho věc.Já po migraci dostanu STB,který umožnuje příjem DVB-C s doplnkovými službami jako je ZZ,Netflix,HBO GO,OD,který musí fungovat přes net.Pokud do toho jejich STB nepíchnu UTP kabel nebo u "prémiového" STB neaktivuji wi-fi ,tak na nějaký ZZ a spol. mohu zapomenout Citovat - - - - Brno-Kohoutovice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník kvazar Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Mě by tedy také zajímalo, jak u nových Vodafone TV hybridních STB probíhá timeshift (přechod mezi DVB-C a IPTV // OTT streamem), když ani v "premiové verzi" není integrován HDD (jako v případě Horizon cihly). Nebo na nových Vodafone boxech není funkce timeshiftu, ale jen zpětného shlédnutí pořadu od začátku? (zde je okamžik přepnutí z DVB-C zřejmý... ale já a nejspíše i Evžen se zajímáme o funkci pozastavení živého vysílání). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Vodafone box rozhodně nebyl určen primárně pouze pro příjem IPTV, s tím že na něm poběží také DVB-C se počítalo od začátku a proto má také integrovaný DVB-C tuner, pouze nějaký čas trvalo než se doladí software který DVB-C umožní přijímat a začne migrace klientů z UPC na Vodafone, to se stalo loni v listopadu, takže všichni klienti Vodafone, kteří jsou na síti UPC, jedou na Vodafone boxu přes DVB-C a box se chová prakticky stejně jako Kaon HD Mediabox, pouze s tím rozdílem že tento box potřebuje k fungování být připojený trvale k internetu kvůli některým funkcím, což HD Mediabox HD zvládl i bez připojení k internetu. Jedinou výjimkou můžou být klienti kteří si Vodafone box objednali ještě v době kdy neměl aktivní dvb-c tuner, ti potom měli vlastně dvě oddělené služby, jednu od UPC a druhou od Vodafonu, kdy Vodafone box běžel přes IPTV. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Jestli je funkčnost set-top-boxu podmíněna trvalým připojený k netu (a jinak STB nefunguje), tak je to tedy dost haluz. Nezřídka se u UPC/VF stávalo a stává, že nefunguje net, ale TV ano. Teď po "inovaci" tak nebude fungovat nic. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namec Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 (upraveno) Tak i teď,když vypadne net,tak ZZ bude nefunkční a nepojede videotéka nebo HBO OD,ale tv pojede.Tak v tom bych problém neviděl. A podmíněno to není. Upraveno 5. dubna 2021 uživatelem namec Citovat - - - - Brno-Kohoutovice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 před 1 hodinou, kvazar napsal: ale já a nejspíše i Evžen se zajímáme o funkci pozastavení živého vysílání Ja jsem se tady jen snazil vysvetlit, ze tzv. "Vodafone TV" nema vubec nic spolecneho s CA modulem... tj. ze neplati zdanliva analogie mezi pojmem "UPC TV" a "Vodafone TV", jak se nekterym muze zdat. Pozastaveni ziveho vysilani mam primo v TV, protoze mam CA modul a do televize pichnuty HDD... takze panem techto funkci jsem pouze ja a ne nejaky cizi trouba od Vodafone - funguje to i bez Internetu, nahraju si toho kolik chci a necham si to nahrane jak dlouho chci (a to vsechno nekodovane, takze si to muzu prehrat kde chci). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namec Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 před 2 hodinami, Evzen napsal: Ovsem u UPC byla zakladem kabelova TV - a tak to bylo i obchodne nabizeno - a zpetne zhlednuti & spol. bylo nabizeno jako doplnkova Internetova sluzba. Kdezto Vodafone je to presne naopak - ten nabizel svoji "Vodafone TV" uz predtim, nez koupil UPC... tj. produkt "Vodafone TV" je primarne IPTV... a moznost(!!!) prijmu DVB-C je ta doplnkova sluzba, kterou tam dolátali az po koupi UPC. Takze "Vodafone TV" je primarne IPTV-based produkt. Nic o CA-modulu v tvém příspěvku neni.Zevšeobecňuješ to na celé DVB-C.Až dodatečně to konkretizujes na ten modul Citovat - - - - Brno-Kohoutovice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 CA modul je fajn, také ho používám a je to podle mě určitě lepší volba než mít HD Mediabox bez internetových služeb, na druhou stranu ale pak musíš nějak dodatečně suplovat funkci zpětného zhlédnutí a videotéky, k čemuž já používám Chromecast nebo HD Mediabox, ovšem mobilní aplikace Vodafone TV zatím Chromecast nepodporuje, tuhle funkci připojený harddisk rozhodně plně nedokáže nahradit. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Jak je to vůbec s HbbTV u toho boxu? Snad ho umí (když už ne přímo on sám, tak aspoň pustit do TV). Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
namec Odesláno 5. dubna 2021 Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Mám obavy,že o HbbTV ve Vodafonu ještě neslyšeli,takže ho box bohužel neumí.Pouze dedukuji,ale v manuálu není o HbbTV ani zmínka Citovat - - - - Brno-Kohoutovice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.