Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Používám DNS servery poskytovatele.
Nemám dostupnou stránku https://www.my213.cz/

Pokud přepnu na google či cloudflare stránka funguje.

Máte podobný problém?
Nebo je lokální? Ostrava - Jih

https://www.rbp213.cz/ normálně funguje

Jde celkem o dlouhodobý problém, cca půl roku, vždycky přehodím poskytovatele DNS, ale už mě to štve 😄

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Compal CH7465; Cl karta
  • Ostrava
Odesláno

Už roky používám jenom DNS Google jako primární a naprosto v pohodě. S DNS UPC byly problémy vždy, menší nebo až úplný výpadek, takže proto je lepší je využívat pouze sekundárně.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Zajimavy, ja si zase za cely roky u UPC nepamatuju na zadnej problem s DNS... vzdycky jsem pouzival jen a pouze DNS, ktery mi naordinovalo jejich DHCP.
Ba naopak - onehdy mi syn rikal, ze mu nejak zahadne nejde cosi do skoly... a nasel jsem, ze mel na pocitaci nastaveny Google DNS... Po zmene na DNS z DHCP se vsechno hned rozjelo... 😉 

Odesláno

já používám dns od googlu 8.8.8.8 + cloudflaru 1.1.1.1 a na žádný problémy sem za x let ještě nenarazil 😎

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno
  • Autor

Jako za těch 8 let co mám UPC tak je to snad asi jediný problém s jednou stránkou která není vůbec zásadní.

Zkusím chvíli používat 8.8.8.8

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Klasik
  • Compal CH7465; Cl karta
  • Ostrava
Odesláno

Nepamatuju, že bych za cca 6 let nemohl otevřít nějaký web s DNS od poskytovatele UPC, nyní tedy VF. Zmíněné stránky nahoře se mi otevřou.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Problémy s DNS UPC si lze snadno najít, namátkou: https://www.zive.cz/bleskovky/upc-ma-velky-vypadek-site-zrejme-po-cele-republice/sc-4-a-164703/default.aspx, byť je fakt, že posledních pár let už je klid.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Technicka podpora vyrobce meho routeru (Turris CZ.NIC) doporucuje pouzivat DNS servery poskytovatele pripojeni. Faktem ovsem je, ze DNS googlu maji o dost rychlejsi odezvu nez servery UPC...

• Kabel 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • 2x CA modul, Compal black
  • Praha
Odesláno

UPC bussines a my213 funguje. Taky mam RBP ZP

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
Odesláno

@homberg co to znamená rychlejší odezva v praxi? Je to nějak měřitelné? Jak se to projeví při běžné práci?

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague