Přejít na obsah

Ukončení TV, výměna modemu

Doporučené příspěvky

Návštěvník tocassido

Ahoj,

Ukončil jsem po X letech TV a nechal si od Vodafone pouze 300Mbit internet. Do teď používám HD media box s vypnutou wifi (mám vlastni wifi router). Na retenčním mi řekli, že přijde technik s novým modemem a přinese novou smlouvu. Pak mi volal někdo z Vodafonu, že jim přišla má výpověď a bylo mi sděleno, že mám přijít na pobočku Vodafonu, kde vrátím HD media box a dostanu nový modem a podepíšu pouze smlouvu o pronájmu zařízení, žádnou jinou smlouvu podepisovat prý nebudu, protože je to prý na ústní dohodě a na dobu neurčitou.

Má otázka zní jaký modem si mám vzít pokud si vůbec mohu nějaký vybrat?

Je normální, že nebudu mít žádnou smlouvu?

Děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/59843-ukon%C4%8Den%C3%AD-tv-v%C3%BDm%C4%9Bna-modemu/
Sdílet na ostatní stránky

U modemu na výběr nemáš, dostaneš ten co ti doveze technik, tedy pravděpodobně černý Compal (eventuálně starší bílý) u tarifu s rychlostí 1 Gb se pak dodává modem Arris, tzv. Vodafone station, jiné modemy Vodafone aktuálně neinstaluje.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Návštěvník tocassido

Jasný, ale mě žádný technik údajně nedorazí. Mám si dojít osobně na pobočku Vodafonu, tam nechat současný HD media box a oni mi prý na místě dají nový modem. Je to normální postup?

Normální je relativní pojem 😄 Předpokládám, že se ukončí exUPC smlouva a uzavře se nová s Vodafonem (v jejich systémech)? Ale o tom si tady můžeme spekulovat, pravdu ví jen ti, co s vámi změnu plánovali.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • Slamb změnil název na Ukončení TV, výměna modemu

Jen zapojíš nový, nějakou dobu si bude stahovat konfigurační soubor. Počítej do 15 - 20 minut. Pak by mělo všechno fungovat.

Doporučuji přeheslovat vstup do administrátorského rozhraní a změnit jméno a heslo na vysílané WiFi síti (nebo pokud budeš chtít bridge a máš slušný vlastní router, vypnout WiFi na modemu a přepnout do bridge).

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
  • po 2 týdnech...
Návštěvník tocassido

Tak nakonec přijel přímo technik a vyměnil mi modem za Compal černý. Je tedy extrémně pomalý, startoval asi 15 minut, než si načetl potřebné věcí, ale už to běhá 🙂

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...