Návštěvník ZP1 Odesláno 23. dubna 2021 Sdílet Odesláno 23. dubna 2021 Zdravím, zajímalo by mě, zda tu nebude nějaký super borec síťař, který by mi poradil. Mám Compal modem v módu bridge a rád bych měl v celé své LAN možnost pro zařízení vzít si veřejnou IP (na VLAN 3). Myšlenka tedy je dát za modem switch, který propojí můj router na modem a zároveň toto spojení (tuto síť) pošle jako VLAN id např. 3 do LAN. Konfigurace switche je nějak takto: port 1 - do modemu Compal (jen VLAN 3 untagged) port 2 - do routeru port WAN (jen VLAN 3 untagged) port 3 - do routeru port LAN (jen VLAN1 untagged) port 4 - do zbytku mé LAN sítě (VLAN1 untagged, VLAN 3 tagged) Problém je, že to nefunguje, a celá LAN síť se nějak rozpadne.. Pingy nejedou atd. Všechny ostatní switche mají povolenou taggovanou vlan 3 na všechny porty a netagovanou 1 taky na všechny porty- Naprosto netuším, kde je problém. Nejsem úplnej fanda L2... Neporadíte? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59856-compal-v-m%C3%B3du-brdige-do-vlan-probl%C3%A9m/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.