Pavel m Odesláno 28. června 2023 Sdílet Odesláno 28. června 2023 Vyšla nová verze : Firmware version: 01.04.046.25.EURO.SIP Citovat Premium - ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, CA modul -Most Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 28. června 2023 Sdílet Odesláno 28. června 2023 Pavle, jsem rád, že jste nám zveřejnil velmi důležitou informaci ohledně nové verze firmwaru pro modem Vodafone Station. Když už jsme u toho, neměl byste náhodou pro zvědavější uživatele informace o tom, co je nového a co nám to přináší za opravy? 1 Citovat Kabel 300 Mb/s Super Komplet 3x CA modul, 1x Nokia, 1x Technicolor Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ToMiR Odesláno 3. července 2023 Sdílet Odesláno 3. července 2023 (upraveno) Včera se mi, po restartu, nahrál nový firmware. Rozhraní se mi zdá rychlejší, ale možná to je jenom dojem. V každém případě, pokud je modem v režimu mostu (modem mode), tak se na úvodní stránce zobrazuje stav DOCSIS jako offline. Ověřeno i po obnovení továrního nastavení. To se zas něco povedlo... 🫢 Upraveno 3. července 2023 uživatelem ToMiR 1 Citovat Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 19. července 2023 Sdílet Odesláno 19. července 2023 Tak bych řekl, že s posledním FW AR01.04.046.25_091322_7244.SIP.10.X1 mi začaly velké problémy. Mám VF Station v bridgi, za ním Mikrotik RB4011. Donedávna všechno Tip Ťop. Teď se mi rozpadá nepravidelně, ale často spojení na WAN portu. Ztráta a obnovení veřejné IP. Průměrně co 6 minut. Internet je nepoužitelný. Už u mě byl třikrát různý technik, protože mi blbla i TV (výrazné rozpadání jednoho MUXu), nějaké problémy nalezeny byly a byly postupně opravovány. Jestli je teď TV v pořádku na 100% nevím, chvilku to jelo ale uvidíme během pár dnů. Ale nechci teď přímo spojovat problém mezi TV a internetovým signálem. Řekněme, že měřák ukázal signál v pořádku. Pojďme dále - s jiným Mikrotikem z řady RB4011 naprosto stejný problém. Jakmile ale zapojím např RB951G, spojení drží. Dokonce teď mám za sebou dva routery. Jako první RB951, za ním RB4011. Všechno funguje, v logu ani na jednom z routerů se chyba neukazuje. Nojo, jenže dva routery, dvojí routování, nevím jestli synkovi neshodím VPNko atd .... V podstatě stejný problém jsem našel tady : https://forum.vodafone.de/t5/Störungen-im-Kabel-Netz/Bridge-mode-dhcp-lease-stopping-every-5-10mins/td-p/2763598 (jejich řešení s meziswitchem jsem zatím neměl možnost vyzkoušet, jak najdu obyčejný switch, hned to prověřím) a pak o tom samém problému krátce diskutovali u Mikrotiku tady : https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=169115 Přiznám se, na mě už je to vyšší dívčí . Nevím, jestli to s VF vyřeším, nebo zda budu hledat cestu např. k nižšímu tarifu s Compalem (tady jsem nikdy problém dlouhodobě neměl). Nenapadá vás ve fóru nějaké řešení? Případně netušíte, jak se ujal tento FW a jestli se hned nechystá nějaký další? Díky. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vulva Odesláno 19. července 2023 Sdílet Odesláno 19. července 2023 Tak jsem se schválně mrknul, taky mám asi 5 dní AR01.04.046.25_091322_7244.SIP.10.X1 a vše v pohodě. Jako router teda Asus AX86U. Akorát VF Station mi na homepage píše "DOCSIS Offline", což je zjevně blbost, jede to v pohodě. Citovat Premium Profi Premium 5G Základní Vodafone Station WiFi 6, CA modul localhost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 19. července 2023 Sdílet Odesláno 19. července 2023 Docsis Offline mám stejně jako ty. Momentálně net funguje bez výpadků. Z RB951G jsem dočasně udělal switch a všechno v pořádku. Tedy pár hodin bez výpadku, což předtím nebylo. Jen je to řešní, které se mi nelíbí (další krám v cestě) a pochybuji, že bych to s VF nějak vyřešil... Zřejmě řada RB411 ve spojení s VF Station nedokáže držet stabilní spojení s veřejnou IP, což vložený switch dokáže nějakýmk způsobem obejít. Možná posílí signál nebo nevím. Netuším, jak to technicky funguje, navíc VF Station převádí signál z Ethernetu na koax. Co se tam může pos.at nevím. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CableG Odesláno 20. července 2023 Sdílet Odesláno 20. července 2023 Zkusil jsi nastavit natvrdo parametry komunikace na ehternetu? Zakázat autonegotiation a chtít rovnou aby se ta zařízení dohodla na 1000/fullduplex dokáže divy. S úspěchem používám již od konce minulého století 🙂 1 Citovat Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 20. července 2023 Sdílet Odesláno 20. července 2023 @CableG Díky za nápad. Zkusil, padá to. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 21. července 2023 Sdílet Odesláno 21. července 2023 Ještě jsem udělal test jiného Mikrotiku RBD52G s arm architekturou (stejnou jako řada RB4011). Byť je to lacinější drek, tak tahle řada problém nemá. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CableG Odesláno 21. července 2023 Sdílet Odesláno 21. července 2023 Což ale opravdu ukazuje na nekompatibilitu na úrovni ethernetových rozhraní a patrně to teda opravdu rozbil update firmwaru. To je ale vlastně dobrá zpráva, co šlo rozbít tak by mělo jít i opravit, operativně i rollbackem na původní verzi 🙂 Citovat Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.