Odesláno 7. listopadu 2021 3 roky Taky už jsem dostal update. Funguje to, ALE změnila se mi veřejná IP z té, kterou mám přidělenou jako pevnou k business tarifu (ta byla z rozsahu UPC-BROADBAND-IXX), na nějakou novou z rozsahu CZ-OSKARMOBIL-20070604. Jdu jim volat. 🙄 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK
Odesláno 7. listopadu 2021 3 roky Jistě že se ti změní IP adresa po přepnutí do bridge módu, protože IP adresa je vázaná na MAC adresu koncového zařízení, kterým byl doteď interní router v modemu, ale nyní se tím stane jakékoliv zařízení které připojíš za modem, takže například tvůj vlastní router, na kterém ale můžeš naklonovat IP adresu z toho interního routeru modemu a tak budeš mít zase svoji původní IP adresu. Anebo teda zavolat operátorovi ať ti v systémech spáruje tvoji novou MAC adresu s tvojí původní IP adresou. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 7. listopadu 2021 3 roky @MekliCZ mám také jinou IP adresu, ale z rozsahu UPC-BROADBAND-XXV. Ale tak za mě OK, jelikož nemám business tarif ani placenou pevnou IP.
Odesláno 7. listopadu 2021 3 roky Jestli to tak je, tak jsem vůl a omlouvám se za plašení. Ale z dob Compalu si matně pamatuju, že MAC koncového zařízení jsem nikdy neřešil a nikdo se na ni neptal, vždycky jen MAC Compalu. Pán na lince chtěl MAC modemu a řek, že je ta IP přiřazená k MAC, která se oproti mému Arrisu liší dvěma posledními znaky. Uvidím, jak se to zachová po půl hodině, a kdyžtak si to nechám změnit na MAC routeru. edit: pán volal zpátky, že mu taky nedošlo, že je potřeba nastavit MAC routeru a ne MAC modemu. Takže vůl jsem já, ne Vodafone. Konec hlášení:) Upraveno 7. listopadu 2021 3 roky uživatelem MekliCZ 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK
Odesláno 7. listopadu 2021 3 roky Firmware version: 01.04.046.07.EURO.SIP mě se nová funkce nějak neobjeví ?? Upraveno 7. listopadu 2021 3 roky uživatelem Pavel m Premium - ALLinONE Vodafone Station WiFi 6, CA modul -Most
Odesláno 7. listopadu 2021 3 roky Pavle jestli to nebude tím že máš IPv6 adresu. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 9. listopadu 2021 3 roky @zajdee Zkusil jsem HE tunel a vypadá to, že Arris s protokolem 41 problém nemá a jede to plnou rychlostí. edit: Gbit do nedává, down kolísá mezi 500-800 Mbps, takže plně se to využít nedá (a pro mě je bohužel hlavní využití Gbitu tahání stogigových her na Xboxu, který v6 preferuje). Už aby VF přišel s dual stackem, aspoň pro business tarify. 🙄 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK
Odesláno 15. listopadu 2021 3 roky Zdravím, dneska jsem nainstaloval VS a zjistil jsem, že mám přidělený ds-lite namísto ipv4. Modem v současném stavu nedisponuje českým jazykem a verze firmwaru je AR01.02.037.09_042820_711.PC20.10. Poslední verze firmwaru je ARO0.1.04..., že ano? Předpokládám, že si modem během pár hodin natahá nový firmware i konfigurační balíček, tzn. budu mít zpět dynamickou ipv4 a režim bridge? Jaké máte vy zkušenosti s výměnou modemu? Díky za případné reakce. - Super+ - - Praha 7
Odesláno 15. listopadu 2021 3 roky Zdravím, pokud se jednalo o výměnu, tak ano, po natažení konfiguračního souboru by se mělo srovnat. Modemy ihned po registraci technikem dostávají dočasný konfigurační soubor, aby internet jel prakticky hned a nemuselo se čekat na propsání do x různých systémů. Nyní po restartu zařízení by mělo být už vše OK, je tomu tak? Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 15. listopadu 2021 3 roky Modem jsem již restartoval několikrát, ale nic se nezměnilo. - Super+ - - Praha 7
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.