Odesláno 15. června 2022 2 roky Bohužel Arrise doma nemám, takže se nemůžu podívat, jak to teď vypadá. Ale měli tam jeden bug, kdy při přepnutí do bridge se úplně nedeaktivoval firewall v modemu a docházelo pak k podobným zde popisovaným problémům. Dalo se to obejít tak, že se nejdříve vypnul firewall a až poté přepnulo do bridge. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 27. června 2022 2 roky Ahoj, nenarazil někdo na obdobný problém s VF station? Včera jsem připojoval kabelem notebook k modemu a poprvé byl port 100 Mbit, po vypojení a zapojení se shodný port identifikoval 1 Gbit a konektivita fungovala ve správných rychlostech. Testováno na notebooku (UTP kabel cat 6): MSI GS66 Stealth 10UH-233CZ Kabel 1000 Mb/s - Komplet CA modul Brno
Odesláno 27. června 2022 2 roky @AltinikAhoj, mě se takto choval NAS. Vždy po zapnutí jsem jej musel ještě jednou restartovat, jinak zůstal na 100 Mbit. Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná
Odesláno 27. června 2022 2 roky @ToMiR: ahoj, našel si nějaké řešení? Nepřipadá mi úplně fajn tímto prudit support, ale nechápu a nevidím žádnou souvislost mezi vznikem této skutečnosti a nějakým chováním. Zapojím poprvé 100 Mbit, pak se dám do portu dva 1 Gbit, do portu 3 a zase 100 Mbit. NTB má 2,5 Gbit síťovku, tam bych problém neviděl a nastavení na VFS je silně osekané. Chtěl jsem VFS používat jako router, ale s tímto asi přejdu na bridge (a budu mít o krám navíc). Kabel 1000 Mb/s - Komplet CA modul Brno
Odesláno 27. června 2022 2 roky @AltinikJediné řešení je přepnutí do bridge a za to vlastní řešení. Těch problémů s VS je až přes příliš. Řešil jsem i věci se supportem, ale je to házení hráchu na zeď. Před 4 měsíci mi bylo sděleno, že bude nový firmware. Do teď nic, takže asi tak. Věřím, že běžnému uživateli na brouzdání internetu to asi stačí, ale... Upraveno 27. června 2022 2 roky uživatelem ToMiR Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná
Odesláno 27. června 2022 2 roky @ToMiR O té doby vendor dodal k testování těch firmware už více, ale proč asi nedošlo k jejich nasazení... Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 28. června 2022 2 roky @Marek-26 ...Protože je to neodladěný krám. Vodafone to dobře ví, nic s tím nedělá, ale spokojeně fakturuje 100 Kč pronájem. Mám z toho pocit, že v Německu ho mají plné sklady, tak je to potřeba někam udat. Pokud jsem se díval správně, tam již nasazují nová zařízení. Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná
Odesláno 28. června 2022 2 roky Ne, protože Vodafone s daným firmware nebylo spokojené, obsahovalo chyby a bugy, díky kterým to nenasadili. Pokud vím, tak v Německu nenasazují nový modem a naopak se všechny země potýkaly s tím, že jich měli málo (Covid, čipová krize). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 28. června 2022 2 roky Z pohledu zákazníka je mi šumák, jestli je FW špatný už od výrobce, nebo jestli ho bastlí sami ve VF. VF je můj dodavatel, vzhledem k tomu, že není routerová svoboda a musím používat jejich zařízení, pak tuhle situaci musí ošetřit VF. Vzhledem k tomu, jak se situace od spuštění 1Gb/s vyvíjí, tohle nemají zvládnuté. Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 28. června 2022 2 roky @sodekczMoje slova, mě je to z pohledu zákazníka úplně jedno. Pokud mají s vendorem problém, mají nabídnout jiné "funkční" zařízení. Premium - Základní, ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, CA modul Karviná
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.