Návštěvník katrops Odesláno 22. května 2021 Sdílet Odesláno 22. května 2021 Prosím o radu při novém zapojení v panelákovém bytě (rekonstrukce obýváku). Současný stav : 1) Obývák - průběžná zásuvka do které je veden hlavní kabel UPC (Vodafone) z chodby . Z průběžné zásuvky je veden kabel na televizi v obýváku, rádio v obýváku a složitě přes celý byt kabel ke koncové zásuvce v druhém pokoji 2) Dětský pokoj - koncová zásuvka. Zde je zapojen wifimodem, telefon UPC, tiskárna,televize a notebook Doufám, že se do toho nezamotám. Rekonstrukce obýváku bude trvat delší dobu , koaxiál by při práci zavazel. Když ho odpojím od průběžné zásuvky, tak nebudou mít dětí kvůli škole potřebný internet v dětském pokoji. Uvažuji pokud by to nebyl pro technika problém o nové přípojce do bytu, která by ústila v dětském pokoji, tam, kde mám koncovou zásuvku a wifirouter. A nyní laický hlavní dotaz. Pokud by to šlo, můžu dosavadní složitě vedený koaxiální kabel od průběžné zásuvky v obýváku ke koncové v dětském pokoji ,použít na nový rozvod v obýváku ? Kabel by zůstal, jen by se dala nová průběžná zásuvka na jinou stěnu. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/ Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 22. května 2021 Sdílet Odesláno 22. května 2021 Novou přípojku do bytu si budeš muset zaplatit a je otázkou, jestli by nestačilo místo průběžné zásuvky dát dočasně kabelovou F spojku a pak tu zásuvku zase vrátit. Jinak samozřejmě lze stávající kabel použít jak popisuješ (když to na něho funguje teď, tak není důvod, aby při opačném směru signálu byl nějaký problém). Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/#findComment-445063 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník katrops Odesláno 22. května 2021 Sdílet Odesláno 22. května 2021 Moc tomu nerozumím. Jako, že bych ten přívodní kábel (přívod do bytu) propojil tou spojkou s káblem, který vede od průběžné zásuvky ke koncové. Ale to bych musel vést nějak mimo obývák. Po podlaze přes kuchyň, předsíň do dětského pokoje. No já vím, že bych tu novou přípojku musel zaplatit ( nevím tedy kolik by to asi stálo), ale ono by to bylo potom s tím propojením jednodušší. Tu novou průběžnou zásuvku v obýváku budu totiž potřebovat na opačné stěně než je nyní. Ta stěna je blíže k tomu dětskému pokoji. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/#findComment-445064 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 22. května 2021 Sdílet Odesláno 22. května 2021 Pokud si necháte udělat druhou přípojku do dětského pokoje, tak nepotřebujete v obýváku průběžnou zásuvku. Bude tam také koncová ... Citovat Super Super+ ALLinONE Vodafone TV Premium, CA modul Praha Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/#findComment-445066 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník katrops Odesláno 22. května 2021 Sdílet Odesláno 22. května 2021 Ale umístění té koncové zásuvky v obýváku mně po rekonstrukci nebude vyhovovat . Musel bych od tamtud tahat kabely k televizi a rádiu kolem tří stěn do kola. Kabel z dětského pokoje již je natažen k té potřebné stěně. Dala by se tam jen průběžná zásuvka a od ní krátké kabely k televizi a radiu. před 58 minutami, katrops napsal: Moc tomu nerozumím. Jako, že bych ten přívodní kábel (přívod do bytu) propojil tou spojkou s káblem, který vede od průběžné zásuvky ke koncové. Ale to bych musel vést nějak mimo obývák. Po podlaze přes kuchyň, předsíň do dětského pokoje. No já vím, že bych tu novou přípojku musel zaplatit ( nevím tedy kolik by to asi stálo), ale ono by to bylo potom s tím propojením jednodušší. Tu novou průběžnou zásuvku v obýváku budu totiž potřebovat na opačné stěně než je nyní. Ta stěna je blíže k tomu dětskému pokoji. Moc tomu nerozumím. Jako, že bych ten přívodní kábel (přívod do bytu) propojil tou spojkou s káblem, který vede od průběžné zásuvky ke koncové. Ale to bych musel vést nějak mimo obývák. Po podlaze přes kuchyň, předsíň do dětského pokoje. No já vím, že bych tu novou přípojku musel zaplatit ( nevím tedy kolik by to asi stálo), ale ono by to bylo potom s tím propojením jednodušší. Tu novou průběžnou zásuvku v obýváku budu totiž potřebovat na opačné stěně než je nyní. Ta stěna je blíže k tomu dětskému pokoji. Ale umístění té koncové zásuvky v obýváku mně po rekonstrukci nebude vyhovovat . Musel bych od tamtud tahat kabely k televizi a rádiu kolem tří stěn do kola. Kabel z dětského pokoje již je natažen k té potřebné stěně. Dala by se tam jen průběžná zásuvka a od ní krátké kabely k televizi a radiu. Jsem tady poprvé a nevím kde odpovídat.. U těch prvních odpovědí jsem měl nějaká jiná tlačítka. Tak sorry za ten zmatek. Před hodinou, katrops napsal: Moc tomu nerozumím. Jako, že bych ten přívodní kábel (přívod do bytu) propojil tou spojkou s káblem, který vede od průběžné zásuvky ke koncové. Ale to bych musel vést nějak mimo obývák. Po podlaze přes kuchyň, předsíň do dětského pokoje. No já vím, že bych tu novou přípojku musel zaplatit ( nevím tedy kolik by to asi stálo), ale ono by to bylo potom s tím propojením jednodušší. Tu novou průběžnou zásuvku v obýváku budu totiž potřebovat na opačné stěně než je nyní. Ta stěna je blíže k tomu dětskému pokoji. Moc tomu nerozumím. Jako, že bych ten přívodní kábel (přívod do bytu) propojil tou spojkou s káblem, který vede od průběžné zásuvky ke koncové. Ale to bych musel vést nějak mimo obývák. Po podlaze přes kuchyň, předsíň do dětského pokoje. No já vím, že bych tu novou přípojku musel zaplatit ( nevím tedy kolik by to asi stálo), ale ono by to bylo potom s tím propojením jednodušší. Tu novou průběžnou zásuvku v obýváku budu totiž potřebovat na opačné stěně než je nyní. Ta stěna je blíže k tomu dětskému pokoji. Citovat Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/#findComment-445069 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 22. května 2021 Sdílet Odesláno 22. května 2021 Jestli to bude dělat technik od kabelovky, tak se s ním domluvíš co a jak. Jemu je v podstatě jedno, jestli půjde kabel napřed do toho nebo onoho pokoje a pak někam dál. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/#findComment-445074 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 24. května 2021 Sdílet Odesláno 24. května 2021 V principu to asi půjde. Lepší určitě bude, když to uvidí technik a na místě vyřeší. Vyhneš se třeba nějakým nedokonalým spojům, nebo nějakým budoucím komplikacím. Kór když si nejsi jistý a nerozumíš tomu. Záleží na stáří současné přípojky - možná na tom vyděláš a budeš mít novou zásuvku v dětském pokoji, případně nový celý přívod a jistotu, že jsi připravený na vyšší rychlost. 1 Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři https://www.techforum.cz/topic/59920-nov%C3%BD-kabelov%C3%BD-rozvod-v-byt%C4%9B/#findComment-445105 Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.