Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

@Oval

Končím s kontrolními projekcemi. Bolí mne z toho oči, mám toho dost. Co jsme chtěli to jsme tady dokázali. Prezentovali jsme několik shod.

Budu nahrávat až do neděle a pokud tady Ovale zveřejníte další výsledky tak já v nahrávkách zkontroluji pouze ty konkrétní časy, ne celé.

Ale pokud to odpískáte i Vy tak už nebudu nahrávat ani do té neděle.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
před 6 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

To by byla naprostá šílenost překlápět H265 do H264. Navíc VF stejně bere signál ČT kvůli DVB-C (a tam jistě nejde o primární zdroj signálu z DVB-T2).

No ona to zas taková šílenost brát zdroj signálu z pozemního DVB T2 zřejmě nebude jak si myslíš:

https://www.upczone.cz/topic/35716-snížení-kvality-dvb-t-multiplexu-498-mhz-čt2-čt-sport/?do=findComment&comment=155595

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
To jsem četl, ale měl jsem za to, že tento úlet už je minulostí. Ostatně VF může klidně brát signál ze satelitu Astra v MPEG-4, jako to dělá spousta dalších operátorů, protože i k tomuto je ten signál určený (nejedná se jenom o DTH). A ne se babrat s nějakým pozemákem v HEVC a prznit kvalitu převodem mezi kodeky.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Pá 12-13:

Nakonec mi to nedalo a zkontroloval jsem v dnešních nahrávkách POUZE okamžik kdy na ČT1 končí polední zprávy, protože tam byla v posledních dvou dnech stejná chyba. A kupodivu ona je tam stále (čas 21:38)! A kousek dále když hlasatelka říká předpověď počasí tak CHYBÍ jeden frame/snímek.

image.thumb.png.87fd7dcf6dd69179d57d79e475ba9e76.png

A protože mám tentokrát nastaveno nahrávání jak z DVB-T SD tak i všechny ostatní varianty (celkem 5 variant, kromě té satelitní) tak jsem provedl porovnání:

image.thumb.png.bfe55d1347e58ae6c619711ab8077304.png

Všech 5 nahrávek nahráno čistě bez discontinuit.

DVB-T2  https://www.uschovna.cz/zasilka/NH9HSM3HRTU3P4EB-5AF/

DVB-T SD https://www.uschovna.cz/zasilka/NHSR8J3GKSFPUFRT-VIA/

DVB-T HD https://www.uschovna.cz/zasilka/NHIXR9LKDDME3TM3-7HN/

DVB-C SD https://www.uschovna.cz/zasilka/NHN72SM38RZL8WSN-U9V/

DVB-C HD https://www.uschovna.cz/zasilka/NHW7THM5KYXKZJ4T-WHK/

PS: Můžu se zeptat kdo ty nahrávky stahuje? Je to někdo z Vodafonu? Je tam vždy jedno stažení.

Upraveno uživatelem mirij
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha

St: 19-20 Kromě těch dvou tam opravdu jsou i následující dva ten s koloběžkou (je to srandovní) i auto z bagrem. Potvrzuji stejné chyby i na analog tv.

Pa: 12-13 14:35  Obraz do bíla bez čtevečků 7 snímků, ríká tam "bojové zkušenosti z Francie".

21:25 Ano, těšil jsem se na to zda tam bude výpadek i dnes, JE tam. 12:21:35 výpadek 8+3 snímky.

22:17 25 snímků bez obrazu + 1 snímek.  světlá mapa.

22:47 1 snímek při pohybu doleva.

26:02 bližší sebou několikrát cukne (tenis). Obzvlášť je to vidět na tenis. raketě.

Kromě toho 1 snímkového ostatní 4ři jsou vidět i na analog TV.

Chyby jak jsem již psal nejsou na straně uživatele, když už nic jiného, prokazuje to analogové tv vysílání s chybami.

Souhlasím s ukončením sledování. Nahraji ještě dnes v pátek 19-20. So-ne již nahrávat nebudu.

Je to opravdu náročné na sledování a už nejméně jednou se mi stalo, že při tomto sledování jsem normálně od tv odešel. Alespoň jednou jsem si to po návratu uvědomil a vrátil jsem přehrávání.

To porovnání: DVB T HD je zdroj UPC/Vod?

Všechny záznamy  co jsem nahrával a komentoval jsou DVB-T SD a analog tv od UPC/Vod.

Nečekám od Vodafone nějakou pomoc a tak jako tak už jsem rozhodnut v prvním čtvrtletí příštího roku dát výpověď na všechny služby UPC, nyní Vodafone.

Pokud budete potřebovat nějakou pomoc zatlačit na poskytovatele, pomohu pokud budu moci.

před 2 hodinami, mirij napsal:

...

PS: Můžu se zeptat kdo ty nahrávky stahuje? Je to někdo z Vodafonu? Je tam vždy jedno stažení.

Já jsem stahoval a k té uschovna.cz, při třetím stahování začala docela votravovat ať si pořídím prémium účet a text pro stažení byl černý na černém pozadí.

Veškeré stahování kolísalo mezi 20-50Mps.

Upraveno uživatelem Oval
druhý komentář ohledně uschovna.cz
  • -
  • -
  • -
  • -
  • Praha 4

@Oval

Pa: 12-13

>14:35  Obraz do bíla bez čtevečků 7 snímků, ríká tam "bojové zkušenosti z Francie".<

Toto je v pořádku (nejedná se o chybu), tak to bylo odvysíláno samotnou Českou televizí (viz moje sdílená nahrávka z DVB-T2).

>21:25<

Tedy další jasná shoda.

>22:17 25 snímků bez obrazu + 1 snímek.  světlá mapa.<

Tato chyba zřejmě koresponduje s mojí nalezenou chybou v čase 22:07 (jeden chybějící snímek)

> 22:47 1 snímek při pohybu doleva.<

Tuto chybu se mi nepodařilo najít.

> 26:02 bližší sebou několikrát cukne (tenis). Obzvlášť je to vidět na tenis. raketě.<

Ano, potvrzuji tuto chybu, tenista sebou nepřirozeně cukne.

>To porovnání: DVB T HD je zdroj UPC/Vod?<

Ano, je to všechno zdroj UPC/Vodafone. Pouze DVB-T2 je ze "vzduchu".

>Já jsem stahoval<

Takže jsem doufal marně, že se tím budou vážně zabývat.

-----------------------------------------------

Zrovna stříhám jeden pořad nahraný 9.7. z ČT3 HD DVB-T a všimněte si porušení videa na okrajích košile a okrajích tváře toho prodavače. Video jsem nahrál bez discontinuit, Jde o porušení na okrajích hran - něco takového by ani žádné rušení nevykouzlilo. Tentokrát si dovoluji směle tvrdit, že to tak odešlo už přímo z Vodafonu, že kdybych nahrával z DVB-T2 tak tam to nebude a kdyby se mnou nahrával např. Oval tak stejnou chybu potvrdí.  Také si dovoluji tvrdit, na základě předchozích zjištění, že stejná chyba bude také v ČT3 HD DVB-C.

image.thumb.png.3f280cbcbb5012ef22045716838a49b4.png

Jen, aby to tady nějak nezapadlo tak dávám odkaz na Vás: @technik

Ještě další ukázky ze stejné nahrávky:

Spoiler

image.thumb.png.a5ef8ec2ff9a628aad9e4b2e470dfff1.png

A ještě:

Spoiler

image.thumb.png.4239480eb32bf24aa056a6f08aaef699.png

Tak beru zpět tento můj poslední příspěvek, omlouvám se - pravděpodobně se jedná o chybu programu VideoRedo TVSuite 6. Program MPC-HC to přehrává čistě, bez těchto poškození!

--------------------------------------------------------------

Ale mám jinou chybu, pořad "Z metropole" 10.7., z ČT1 SD DVB-T (trvalá bolest) kterou potvrzuje jak VideoRedo TVSuite6 tak i MPC-HC přehrávač:

Spoiler

image.thumb.png.c06fc45b2cd4f15c5d224ea0fd7c15ae.png

Tak nakonec ČT3 HD v DVB-T není v pořádku. Toto je chyba v dnešním 10.7. pořadu "Domácí štěstí", kterou potvrzuje jak sw VideoRedo tak i MPC-HC:

Spoiler

image.thumb.png.addb2794ea91015266b2f13cb6f28b5c.png

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
  • po měsících...

Chtěl bych nyní upozornit na neostrost obrazu vůči tomu co Česká televize vysílá v DVB-T2.

Je mi jasné, že ta ostrost nikdy nebude taková jako v DVB-T2. Přesto mi ten pokles ostrosti obrazu přijde dost výrazný:

Srovnání: kanál ČT3 HD v DVB-T:

Spoiler

image.thumb.png.f9450ba519e46e324b8918735928e0fa.png

A kanál ČT3 HD v DVB T2:

Spoiler

image.thumb.png.70eb8e516a04aaea739d70aa2b7e6f65.png

Pokud používáte nějaké profesionální řešení na reencoding tak by výsledek mohl být krapet lepší, nemyslíte?

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha
  • po měsících...

Zase opakuje již dříve reportovaný problém s kvalitou ČT1 HD v DVB T (a možná i v DVB C):

image.thumb.png.eef6ed4f8e2ed335596b35d0365ae710.png

Dnes 4.3.2023 těsně před pořadem "Z metropole". A prý, že je Vaše odbavovací pracoviště profesionální. Stream byl jinak nahrán bez chyb (tak jako dříve). 

Česká televize daný úsek v DVB-T2 ale odvysílala bez chyby, toto je stejné místo z paralelně nahraného pořadu v DVB-T2, také těsně před začátkem stejného pořadu 4.3. "Z metropole":

image.thumb.png.e1dcda24f815e4c6f38a5d1d28d4b65b.png

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha

mirij: Pochybuji že se tím budou zabývat, natož do toho investovat. Jako ukázka postačí se podívat na DVB-T EPG, to je taková tragédie že už nevím jestli nejde skoro o FakeNews. Stačí porovnat s EPG DVD-T2, třeba dnes CT1 po 22hodině pořad Chyba, na DVB-T v popisu jsou herci/obsazení zmiňovány dvakrát za sebou, jakoby zapisovatel koktal, nebo si už veřejně dělají legraci z poskytovaných služeb.

A když už legrace, tu píší i u pořadu Profesionálové na JOJ Family dopoledne. Díly různě popisují Bodieho, Doylea a Cowleyho z CI5, s obsazením českých herců, jednou jsem to nahrál abych se podíval zda je to pravda, ale ve skutečnosti se jedná o opravdu strašný seriál slovenské tv.

Vodafone zdědil opravdu strašnou ... a bohužel v tom pokračuje.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha 4
  • po 3 týdnech...

Jen aby to neupadlo v zapomnění. Ta chyba je na ČT1 HD v DVB-T stále (opět v sobotu 18.3. těsně před pořadem "Z metropole"). Před týdnem jsem to reportoval Vodafonu, ale nikdo zatím neodpověděl. Bylo by fajn kdyby někdo z Vodafonu zde např. napsal, že chybu "řeší" nebo tak něco. Takhle vlastně nevím jestli to ignorujete nebo něco podobného.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • TV Komplet
  • CA modul
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...