Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 23. 2. 2022 v 9:55, Adolf.Shitler napsal:

Posunutí na 85 MHz nijak zásadně uploadu nepomůže a VKV se navíc ani netýká (to začíná až na 87,5 MHz). Je potřeba se s uploadem posunout za hranici 200 MHz, tj. na trojnásobek dnešní šířky pásma, aby to mělo nějaký skutečný efekt.

Pokud je upload do 85 MHz, tak je potřeba započítat i filtry, takže teoreticky dopředné pásmo začína od 105 MHz.

K vypnutí FM programů v Praze a okolí dojde dnes

• -
  • -
  • Jiná služba
  • nic
  • UPC

Bohužel potvrzuji vypnutí FM 😞

Tak mi to hezky hrálo a teď abych vymýšlel náhradu, na kus drátu mi to šumí 😉

• Souhlasím 1
  • Smutný 2
  • Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Compal, STB Kaon KCF B4003
  • Praha

Pokud má tvůj rádiový přijímač nějaký externí zvukový vstup, tak k němu můžeš připojit prakticky jakýkoliv set-top-box, který umí kabelové vysílání DVB-C, ve kterém se vysílá nekódovaně  několik desítek rádiových stanic, na bazaru určitě nějaké levný box najdeš.

Eventuálně k boxu můžeš připojit nějaké bedýnky se zesilovačem, třeba od počítače.

Nebo můžeš přijímat rádiové stanice přes internet, například s využitím nějakého staršího mobilního telefonu, nebo tabletu přes wi-fi.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Tyhle rady beru jako technickou zajímavost pro hračičky na pokusy. Ale je to naruseni integrity způsobu používání zařízení, jako bych k autu s motorem na naftu přidělal motor na benzin na přívěsný vozík a otáčky řídil od volantu nějakými táhly jen proto, že se zasekla distribuce paliva.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha

Jo, kamaráde, když přestala vysílat televize analogově, tak to také bylo narušení integrity používání zařízení. A co takový zánik přepřahacích stanic pro postilióny, to bylo narušení...  Tempora mutantur et nos mutamur in illis
Tohle je přirozený vývoj.

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov

Zatim bych to neviděl tak zle. Ve vzduchu a kor v Praze je FM signálu dost. Zabouchá se na SVJ ať nechá opravit STA. Když ne, potahne se kabel k anténě na střeše jako za komančů.

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Dnes není problém přijímat desítky tisíc rozhlasových stanic celého světa přes internet v perfektní kvalitě, takže k čemu se zaobírat nějakým zašumělým FM... Jo a v SVJ si všichni sednou na zadek z toho, že chce někdo FM a hned začnou opravovat STA, která je dávno mrtvola :D
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

2 marian.lozi: Když ti to stojí za to, tak jo, nic proti.
Píšu pouze z osobní zkušenosti, sám jsem vyměnil (a sakra drahý ve své době!) FM tuner za tablet připojený k zesilovači na uvolněné místo po tuneru, zaplatil jsem si  aplikaci a mám rádio vyřešené. V kvalitě rozdíl neslyším (vlastně jo - nikde nic nešumí a nevypadává stereo) a otevřel se mi celý svět 😊 A naučilo mě to stejně tak fungovat i v autě, na chalupě - je to zvyk. 

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov

Já to naštěstí můžu řešit tím, že můj receiver umí internetová rádia, ale doteď jsem to měl jednodušší. Pro FM jsem měl  naladěný tři stanice a pustil je jednoduše na zmáčknutí jednoho tlačítka. Nyní musím procházet přes několik voleb v menu 😞 

A to ještě musí jít v pohodě internet

• Internet 300
  • -
  • TV Komfort
  • Modem Compal, STB Kaon KCF B4003
  • Praha
Návštěvník Korwin
před 3 hodinami, Adolf.Shitler napsal:

... Jo a v SVJ si všichni sednou na zadek z toho, že chce někdo FM a hned začnou opravovat STA, která je dávno mrtvola 😄

... jestli se nepletu, tak SVJ je povino ze zákona zajistit funkční STA pro TV (nevím zda i pto FM) - alespon u nás to tak bylo řešeno na schůzi, i přesto, že máme většinou exUPC, tak stále je tam pár OLD majitelů, kteří přes STA jedou.

ad Internetová rádia: já v telefonu s oblibou používám web http://radio.garden které na základě vaší lokace vyhledá radia ve vašem okolí, do oblíbených lze uložit jakékoli stanice z celého světa. Mají i aplikaci pro Apple i Android - pokud by někomu vyhovovalo 😉 

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...