Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Ahoj. Uvnitř budovy máme slabý nebo žádný GSM signál. Mimo budovu je signál slabý (2 čárky, -100 db/m), ale použitelný. Jak by šlo signál uvnitř budovy zlepšit?? Dík.

Odesláno

Ahoj @Luboš, to znám. Zlepšit v budově to snad ani nejde. Zažádej u operátora o zvýšení signálu na nejbližším vysílači, co máš.

Odesláno

Vyměnit plastová izolační okna zpět za klasická, porazit stromy, které brání výhledu na vysílač ... 🙂 Jinak moc to nejde, samozřejmě bychom se mohli bavit o tom, jak moc je ta budova a její plášť z fyzikálního hlediska přátelská pro šíření signálu. A jak píše @javor_xdd, to úplně nejde. Ty vysílače většinou jedou na nějaký optimální výkon, který je regulován ČTÚ a pak do toho samozřejmě vstupuje prostředí (propustnost, odrazy ...), atmosférické vlivy atp.

Jediné, co vřele doporučím je VoWiFi, které nahrazuje klasický GSM provoz (volání, sms). https://www.vodafone.cz/wifivolani/

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

@Marek-26 ČTÚ to neomezuje. Nechci zde zbytečně spamovat "ticket" můžeme se o tom pobavit v pm. Vím jak to funguje. Jsem začátečník v radioamatérismu.

Odesláno

Jasně, ČTÚ neplní svou zákonem danou povinnost a nekontroluje, zda někdo nevysílá někde, kde nemá, nebo jak nemá. Vůbec neměří WiFi, mobilní a další poskytovatele. Jsou dané nějaké normy a parametry, jak má jakékoliv vysílání vypadat (např. hygienické limity k ochraně veřejného zdraví před účinky EMP).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno

@Marek-26 ČTÚ vydá pouze frekvenci a maximální sílu vysílače, záleží jak na co. Někdy to ani neomezuje, protože ta frekvence se nemíchá do ostatních.

Odesláno

Nejjednodušší a nejúčinnější metoda jak to vyřešit pokud to jde, je změnit operátora na takového který má u vás kvalitní signál.

Měl jsem doma před lety s Vodafonem stejný problém, změnil jsem proto operátora od té doby mám klid.

Tím samozřejmě netvrdím že Vodafone je špatný, ale prostě záleží na konkrétní lokalitě a pokrytí signálem konkrétního operátora.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Pořád zůstává ve hře samotné stínění vlastní budovy. Nepodceňovat.

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

@sodekcz ale venku má taky slabý signál.

Odesláno

Já jsem slyšel (četl) o repeaterech, používá se to, když má někdo např.  hospodu ve sklepě.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague