Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zdravím,

mám dotaz ohledně dostupnosti pevného internetu od vodafonu (upc). Když si vyhledám nabídku pro mou adresu na webu vodafonu, najde mi to, že je u nás dostupný jen bezdrátový internet a maximální rychlost 30 Mb/s. Přitom sousedé ve vedlejších domech mají dostupný pevný internet s vysokými tarify. Dokonce i 1 GB/s. Zjistili jsme, že nám ve sklepě trčí ze zdi čtyři kabely, nejsou nijak zapojené do žadné krabičky, prostě vedou jen volně z ulice. Volala jsem proto do vodafonu, že bychom měli zájem o "instalaci" těchto kabelů a o rychlejší internet, ale operátor mi sdělil, že i tak by u nás byla maximální rychlost pouze 8 Mb/s. Zajímalo by mě, jak je to možné, že je mezi námi a všemi ostatními takový rozdíl a zda by s tím šlo něco dělat. 

Děkuji za odpověď

Odesláno
Kabely ve sklepě vůbec nemusí být v majetku VF, může to být cokoliv a kohokoliv. Chtělo by to někde v chodníku najít rozvodnou skříň kabelovky Vodafone a od ní se pak dá něco vymýšlet dál...
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Děkuju za bleskovou odpověď. Rozvodová skříň je hned na proti přes silnici. Jen mi teda hlava nebere, jakto, když vyhledám adresu sousedů Rokycanova 1496/10 Brno, mi to na cetinu ukazuje také rychlost 8 mb/s, ale přímo na stránkách vodafonu to nabízí až 1 Giga

Odesláno

na těch stránkách zrychlujemecesko to ukazuje rychlost v síti cetinu, kde i vodafone přeprodává internet, ale na stránkách vodafonu to ukazuje i rychlost ve vlastní síti vodafonu, ta ale asi neni do tohohle domu zavedená (ty kabely můžou bejt bůhví od čeho) 🤔

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Cetin má rozvody po telefonních kabelech, kdežto Vodafone (exUPC) po koaxiálním kabelu a ten k tobě do domu zřejmě nevede.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Děkuju, už tomu rozumím. Zjistila jsem, že máme na chodníku u domu nápis CETIN, vedle je právě stavba. Myslíte, že je nějaká naděje? 🤔

240428479_1017559952334845_906754502586783868_n.jpg

Odesláno

Takže asi bez šance 😞 Ale i tak moc všem děkuji za pomoc a rychlé odpovědi a přeji pěkný večer

Odesláno

Ve staré zástavbě bych si moc velké naděje nedělal, bohužel máte zřejmě smůlu že k vám nebyl přiveden koaxiální televizní kabel od ex UPC.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague