Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Zdravím, mám dotaz ohledně dostupnosti pevného internetu od vodafonu (upc). Když si vyhledám nabídku pro mou adresu na webu vodafonu, najde mi to, že je u nás dostupný jen bezdrátový internet a maximální rychlost 30 Mb/s. Přitom sousedé ve vedlejších domech mají dostupný pevný internet s vysokými tarify. Dokonce i 1 GB/s. Zjistili jsme, že nám ve sklepě trčí ze zdi čtyři kabely, nejsou nijak zapojené do žadné krabičky, prostě vedou jen volně z ulice. Volala jsem proto do vodafonu, že bychom měli zájem o "instalaci" těchto kabelů a o rychlejší internet, ale operátor mi sdělil, že i tak by u nás byla maximální rychlost pouze 8 Mb/s. Zajímalo by mě, jak je to možné, že je mezi námi a všemi ostatními takový rozdíl a zda by s tím šlo něco dělat. Děkuji za odpověď
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky pokud ta adresa sedí, je to tak, viz https://zrychlujemecesko.cz/mapa-pokryti/?location=search&ropId=3555798 asi ste holt dál od ústředny a navíc ty rozvody musej bejt v hodně tragickym stavu 😞 tohle neni v režii vodafonu, ale cetinu - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Kabely ve sklepě vůbec nemusí být v majetku VF, může to být cokoliv a kohokoliv. Chtělo by to někde v chodníku najít rozvodnou skříň kabelovky Vodafone a od ní se pak dá něco vymýšlet dál... - - - - -
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Děkuju za bleskovou odpověď. Rozvodová skříň je hned na proti přes silnici. Jen mi teda hlava nebere, jakto, když vyhledám adresu sousedů Rokycanova 1496/10 Brno, mi to na cetinu ukazuje také rychlost 8 mb/s, ale přímo na stránkách vodafonu to nabízí až 1 Giga
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky na těch stránkách zrychlujemecesko to ukazuje rychlost v síti cetinu, kde i vodafone přeprodává internet, ale na stránkách vodafonu to ukazuje i rychlost ve vlastní síti vodafonu, ta ale asi neni do tohohle domu zavedená (ty kabely můžou bejt bůhví od čeho) 🤔 - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Cetin má rozvody po telefonních kabelech, kdežto Vodafone (exUPC) po koaxiálním kabelu a ten k tobě do domu zřejmě nevede. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Děkuju, už tomu rozumím. Zjistila jsem, že máme na chodníku u domu nápis CETIN, vedle je právě stavba. Myslíte, že je nějaká naděje? 🤔
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky https://zrychlujemecesko.cz/kampan?q=overitAdresu Je nám líto, ale na vaší adrese momentálně neplánujeme modernizaci optické sítě. Přestože vám zatím nemůžeme nic slíbit, rádi bychom pro budoucí plánování věděli, zda byste měl/a zájem o zřízení optické přípojky CETIN ve vašem domě. 😞 - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Takže asi bez šance 😞 Ale i tak moc všem děkuji za pomoc a rychlé odpovědi a přeji pěkný večer
Odesláno 25. srpna 2021 3 roky Ve staré zástavbě bych si moc velké naděje nedělal, bohužel máte zřejmě smůlu že k vám nebyl přiveden koaxiální televizní kabel od ex UPC. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.