Přejít na obsah

Propojení zařízení a služeb

Přejít na řešení Vyřešil Marek-26,

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tur

Dobrý den,

přemýšlím o službě i500 mb internetu a tv od Vodafone a rád bych si ujasnil funkčnost služeb v následujícím případě. Ze tří lan portu na stb provedou kabely a každý z nich ukončím 1gb switchem. Ze switchů povede jeden kabel do konzole a jeden do tv přijímače od vodafone popřípadě ještě do PC. Bude to tak fungovat jak má.

Děkuji za odpovědi

Upraveno uživatelem Tur
Doplňující info
Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/60263-propojen%C3%AD-za%C5%99%C3%ADzen%C3%AD-a-slu%C5%BEeb/
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, 

nejsem si úplně jist, zda to správně chápu, Ale dostanete od Vodafone modem, který má 4 LAN výstupy, Z nich poté připojíte, co potřebujete (i bez switche). Modem jako takový bude připojen k zásuvce koaxiálním kabelem. Ze stejné zásuvky, z druhého výstupu povede koaxiální kabel do Vodafone STB, do kterého z modemu povede ještě i ethernetový kabel, pokud si nevezmete premium box a propojení nebude přes Wi-Fi (pokud to není nutné, nedoporučuji propojení přes Wi-Fi). V případě, že budete chtít připojit další televize, bude potřeba další přípojné místo (555Kč) nebo si můžete poté řešit vlastním rozvodem za použití rozbočovače (a velmi doporučuji i filtr zpětných kanálů). 

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Návštěvník Tur

Potřebuji mít připojené 3  zařízení na internet a 3 zařízení na tv. Dle informací mohu mít současné spuštěny až 4 tv v jedné ceně a tv a internet je zapojeno primo z jednoho modemu. Aspoň tak mi ro bylo řečeno při předobjednávce.

Takže celkem 6 zařízení zapojené kabelem k internetu. Pak ano, za modem bude třeba switch, jelikož modem má jen 4 výstupy. Ale každý box/tv musí být připojena koaxiálním kabelem, takže bude třeba si nechat vybudovat další přípojné místo resp. dvě (pro zapojení 3 tv/boxů). 

Maximální počet zařízení pro příjem televize na jednu smlouvu (tedy za jeden paušální poplatek za službu) je opravdu 4. Samozřejmě za každé se platí pronájem.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Návštěvník Tur
Citovat

Ale každý box/tv musí být připojena koaxiálním kabelem, takže bude třeba si nechat vybudovat další přípojné místo resp. dvě (pro zapojení 3 tv/boxů). 

Aha v tom případě to mě neřekli všechny informace a zároveň lehce uvedli v omyl. Kdysi jsem od (UPC) služby měl a bylo to tak jak je vyse popsáno, ale nyní o koaxiálním kabelu do každého box/tv nebyla vůbec řeč,  Jen o lan kabelu. To tedy podstatně mění situaci a tyhle služby chtít nebudu.

Děkuji za odpovědi.

• Řešení

@Tur No, pak jde využít IPTV od Vodafone (ten samý box, jen s jinou konfigurací). Ale ty služby jsou pak vedeny zvlášť a není na to balíčková sleva myslím. Ale v těch cenách a podmínkách se nevyznám.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Návštěvník Tur

Tak zřejmě o této variantě mluvil, cenu mám danou. Jen se mohl zmínit o iptv..Ale zajímalo mě zda bude fungovat pokud povedu kabel z toho boxu do ethernet swiche kde ho rozdvojim do iptv boxu a PlayStation., Protože momentálně co mám tyhle služby od jiného poskytovatele to takhle nefunguje. Tady mám switch, ze kterého jdou kabely do box/tv a kabel do routeru ze kterého pak tahám internet dál.

Tady je středobodem internetu právě modem, který zajišťuje i routování. Jo a pokud boxy k TV má přivézt technik, tak se nejedná o IPTV, ale o DVB-C. Modem tak jako tak přiveze technik. IPTV vozí kurýr/pošta či se vyzvedávají na prodejně (myslím).

Každopádně, pokud už povedete ethernet do boxů, tak vedle něj může vést i koax a přeci jen má DVB-C příjem spoustu výhod oproti IPTV (minimálně v kvalitě).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Brüx
Jestli nějaký ISP řeší IPTV a net tak, že napřed switch a z něho pak IPTV box a router, tak je to teda celkem haluz. Ještě lze pochopit, když je třeba router, kde je na jednom LAN konektoru extra TV a v routeru u toho LAN pak nastavená priorita pro TV (tak to má třeba O2), ale napřed switch...?
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...