Odesláno 29. srpna 2021 3 roky Jedu vlakem z Chorvatska, okolo Bosny a Hercegoviny. Hranice jsem nepřejel a nepřejedu, jsem furt v zóně 1, ale vodafone se rozhodne, že jsem v zóně 2. what next
Odesláno 29. srpna 2021 3 roky Nastavit si správně telefon, aby se nepřihlásil k síti, ke které nechcete. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 29. srpna 2021 3 roky Totéž třeba na Korfu, kde se mobily běžně hlásí k sítím v Albánii v zóně 2. Je třeba to ručně hlídat. - - - - -
Odesláno 29. srpna 2021 3 roky Stačí v nastaveni telefonu vybrat ruční výběr sítě.V automatickém režimu se telefon přihlási k nejsilnějším signalu.Což muze byt v příhraničí problém - - - - Brno-Kohoutovice
Odesláno 29. srpna 2021 3 roky @Marek-26 Co si budem, ono to nejde dost dobre ocekavat a nastavit si telefon, aby se nepripojoval k non-EU sitim nejde. Ja byl nedavno v Rumunsku, v horach, rumunsky VF tam signal nemel, clovek by fakt necekal, ze tam bude mit vubec nekdo signal, ale srsky Telenor tam signal mel, 200 za Roaming na den. Dokud se Google s Applem nevzpamatuji a nevyrobi prepinatko na EU roaming/celosvetovy roaming, tak se tyhle problemy budou opakovat furt dokola. 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK
Odesláno 30. srpna 2021 3 roky Google s Applem to řešit nemusí, protože snad každý operátor umí nastavit, aby roaming fungoval pouze v zóně 1 (EU) a naopak zóny 2 a 3 zablokoval. U VF návod zde: https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/objem-dat-blokovani/jak-zapnoutvypnout-mobilni-data-2/ - - - - -
Odesláno 30. srpna 2021 3 roky Mě se stalo něco podobného v Itálii. Navštívil jsem San Marino a telefon se připojil k síti TIM SM, tedy nebyla to už Itálie kde je TIM IT. A protože San Marino není EU neplatí v této síti regulace. Basic Basic+ - - Brno
Odesláno 30. srpna 2021 3 roky Na Krétě se mi iPhone připojil k Albánské síti, bylo to cca 600, ale slušný operátor T-Mobile mi to refundoval - - - - Praha
Odesláno 30. srpna 2021 3 roky Slusny operator VF mi dnes taky refundoval 2x 200 za Roaming na den, ktery se spustil pripojenim k Srbum z Rumunska. Za blbost se plati, ale ne tentokrat, az priste... 😄 @Adolf.Shitler Diky za tip, nastavit roaming limit na 0 by me nenapadlo. 4G LTE - - Huawei B2368-66 JMK
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.