Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Jedu vlakem z Chorvatska, okolo Bosny  a Hercegoviny. Hranice jsem nepřejel a nepřejedu, jsem furt v zóně 1, ale vodafone se rozhodne, že jsem v zóně 2. 

what next

Odesláno
Totéž třeba na Korfu, kde se mobily běžně hlásí k sítím v Albánii v zóně 2. Je třeba to ručně hlídat.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Stačí v nastaveni telefonu vybrat ruční výběr sítě.V automatickém režimu se telefon přihlási k nejsilnějším signalu.Což muze byt v příhraničí problém 

• -
  • -
  • -
  • -
  • Brno-Kohoutovice
  • Slamb změnil název na Zaůčtování roamingu bez překročení hranic
Odesláno

@Marek-26 Co si budem, ono to nejde dost dobre ocekavat a nastavit si telefon, aby se nepripojoval k non-EU sitim nejde. Ja byl nedavno v Rumunsku, v horach, rumunsky VF tam signal nemel, clovek by fakt necekal, ze tam bude mit vubec nekdo signal, ale srsky Telenor tam signal mel, 200 za Roaming na den. Dokud se Google s Applem nevzpamatuji a nevyrobi prepinatko na EU roaming/celosvetovy roaming, tak se tyhle problemy budou opakovat furt dokola.

• 4G LTE
  • -
  • -
  • Huawei B2368-66
  • JMK
  • Slamb změnil název na Zaúčtování roamingu bez překročení hranic
Odesláno
Google s Applem to řešit nemusí, protože snad každý operátor umí nastavit, aby roaming fungoval pouze v zóně 1 (EU) a naopak zóny 2 a 3 zablokoval. U VF návod zde: https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/objem-dat-blokovani/jak-zapnoutvypnout-mobilni-data-2/
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Mě se stalo něco podobného v Itálii. Navštívil jsem San Marino a telefon se připojil k síti TIM SM, tedy nebyla to už Itálie kde je TIM IT. A protože San Marino není EU neplatí v této síti regulace. 

• Basic
  • Basic+
  • -
  • -
  • Brno
Odesláno

Na Krétě se mi iPhone připojil k Albánské síti, bylo to cca 600, ale slušný operátor T-Mobile mi to refundoval

• -
  • -
  • -
  • -
  • Praha
Odesláno

Slusny operator VF mi dnes taky refundoval 2x 200 za Roaming na den, ktery se spustil pripojenim k Srbum z Rumunska. Za blbost se plati, ale ne tentokrat, az priste... 😄

@Adolf.Shitler Diky za tip, nastavit roaming limit na 0 by me nenapadlo.

• 4G LTE
  • -
  • -
  • Huawei B2368-66
  • JMK

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague