Odesláno 13. září 2021 3 roky Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mi někdo zde může potvrdit že je ve stejné situaci. Jde mi o to, jak se z hlediska geo-lokace veřejné IP adresy tváří vaše připojení. Jsem zákazník exUPC z Brna, mám business tarif s pevnou IPv4 adresou, ale tato adresa se "tváří" jakože je z Prahy. Různé služby např. mapy.cz mě pak ve výchozím stavu posílají do Prahy. Dokud jsem nebyl business zákazník a měl jsem dynamicky přidělovanou veřejnou IPv4, tak jsem tento problém neměl a adresa se tvářila jako z Brna. A ta veřejná IP se překládá podle reverzního záznamu na ict.ictsystem.cz.
Odesláno 13. září 2021 3 roky Ano, mam to v praci stejne. Zitra se kouknu, mame novy connect optiku od Vodafone, jestli me to hazi taky na prahu Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 14. září 2021 3 roky Taky tak. Kdysi se zase místo Brna zobrazovala Ostrava, teď holt Praha. Nemá smysl řešit. - - - - -
Odesláno 14. září 2021 3 roky Je otázkou, jestli má vůbec smysl něco měnit, protože pokud si zadám svoji IP sem: https://www.koutas.cz/cs/geospy tak vidím Prahu (a org: UPC Internet CATV, Broadband Internet services in Ostrava) a pokud sem: https://www.polohaip.cz/iplocation tak je tam správně Brno. Neboli spíš záleží na tom, jak to kdo vyhodnotí a podle čeho vlastně tu polohu určuje. - - - - -
Odesláno 14. září 2021 3 roky U business adres to nefungovalo nikdy, ani za UPC. Teď jsem cvičně zkusil svoji adresu v několika databázích a dostal jsem Prahu (nejčastěji), Plzeň a Ostravu, přičemž jsem ve Zlíně. S tím ale nemá Vodafone (UPC) zas tak moc do činění, to je iniciativa těch společností poskytujících geolokační informace, a zatímco u home přípojek dělají s většími adresními bloky, tak u business jsou buď malinkaté bloky (nebo dokonce jednotlivé adresy ?) a nestojí jim to za tu drbačku. Jak píše @Adolf.Shitler, vzít na vědomí a neřešit. Nebo vyřešit jinak (u mapy.cz zapamatovanou pozicí, nebo linkem, nebo vyhledáváním). Super, Premium - - Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465 Zlín
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.