Přejít na obsah

Jak nastavit pevnou veřejnou IP adresu?

Doporučené příspěvky

Návštěvník sprouza

Dobrý den, prosím o radu, jak natavit pevnou veřejnou IP adresu. Mám pevné připojení exUPC, modem od operátora v režimu modem a vlastní router D-Link DWR-921. Pracuje-li D-Link v režimu DHCP, vše funguje, jak má. Zadám-li operátorem přidělenou pevnou IP adresu w.x.y.z, subnet 255.255.255.0, DNS stejné jako u DHCP a bránu w.x.y.1, nedostanu se ven. Vidím oba routery, bránu ne. Možná je chyba právě v IP brány, bohužel operátor infolinky toto neznal a na technické se nedalo dovolat, prý se ozvou zpět.. neozvali se. Předem díky.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/60308-jak-nastavit-pevnou-ve%C5%99ejnou-ip-adresu/
Sdílet na ostatní stránky

když to funguje s dhcp, tak proč bys tam něco nastavoval ručně? 🤔 i bejvalá síť upc používala pro přidělování adres dhcp a jakákoliv ruční konfigurace nefungovala (aspoň kam moje paměť sahá)

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
IP adresa od VF se ručně nenastavuje (to se dělalo naposledy u Karnevalu a firemních přípojek) - jakou IP user dostane, takovou má. A pokud je to firemní připojení, pak se musí ve vlastním routeru nastavit MAC adresa, která je dle smlouvy navázána na pevnou IP a VF pak tuto pevnou IP vždy přidělí.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Zkuste váš kabelový modem přepnout do režimu router a podívat se zdá nedostal přidělenou onu pevnou IP adresu, pokud ano tak naklonujte jeho MAC adresu, nastavte ji ve vašem routeru a modem přepněte zpět do režimu modem.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Jak psali přede mnou, IP adresu vždy dostat přes DHCP, nikdy nenastavovat ručně. Když jsem před pár lety měnil router, tak stačil jeden telefonát na infolinku/techniky, kde jsem jim nadiktoval novou MAC adresu (oni ji navíc viděli, že ano, tak jsme ji jen zverifikovali) a nastavili ji jako novou kanonickou. Klonování MAC adresy bych bral až jako úplně poslední možnost, pokud selže všechno.

• Super, Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465
  • Zlín

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...