Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Zajímavé, že exUPC Business mi funguje, kdežto sousedům ve stejném domě normální  exUPC nejede.

Odesláno

Tak to nejakou dobu "jede". 

TV v pohode, tablet v pohode, sluzebni Redmi note 9 pro v pohode, ale muj Huawei P20 stale umazuje ze je sit bez i ternetu, ale internet v Huawei funguje. Zajimave 🙂

@Marek-26 Dekuji za podrobny rozbor. Je pravda ze 8 let to je zaznamenany asi 4, 5 vypadek. 

• Super 500 Mb/s
  • -
  • -
  • Compal CH7465 černý
  • Ostrava - Zábřeh
Odesláno

Vypadok internetu veru je - chcipol Facebook, Whatsapp, Instagram.. ked niekto vo FB odstrelil BGP routy do ich siete (kde je aj DNS) - asi nepodareny update, to bude dlha noc.

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno

Ještě ke včerejšímu výpadku Facebooku a spol - indukovaně exUPC. Celé odpoledne a večer  jsem pracoval jsa připojen přes exUPC a bez jediného zakoktání. Je fakt, že používám Google DNS 8.8.8.8. Vypadá to že: Nasadili jsme náhradní řešení, všechny části naší pevné sítě jsou navzdory přetrvávajícímu masivnímu výpadku Facebooku plně funkční. (z Twitteru Vodafonu) se týká jen přetíženého DNS serveru exUPC. Jednou bylo zase lepší mít googlovský DNS, tak to příště bude naopak 😀.

• Super, Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465
  • Zlín
Odesláno
před 3 hodinami, Ondrej1 napsal:

Ještě ke včerejšímu výpadku Facebooku a spol - indukovaně exUPC. Celé odpoledne a večer  jsem pracoval jsa připojen přes exUPC a bez jediného zakoktání. Je fakt, že používám Google DNS 8.8.8.8. Vypadá to že: Nasadili jsme náhradní řešení, všechny části naší pevné sítě jsou navzdory přetrvávajícímu masivnímu výpadku Facebooku plně funkční. (z Twitteru Vodafonu) se týká jen přetíženého DNS serveru exUPC. Jednou bylo zase lepší mít googlovský DNS, tak to příště bude naopak 😀.

Taky mi internet celou dobu fungoval (samozřejmě kromě FB). Používám Cloudflare DNS (1.1.1.1). Když jsem si četl ten jejich report, kde zmiňovali, že mají server dobře navržený, a tudíž nedošlo k jeho přetížení, měl jsem fakt radost.

Vždycky jsem tušil, že je dobrý nápad nepoužívat DNS od poskytovatele připojení. 😄

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

DNS servery můžou vypadnout komukoliv 🙂

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno

Chybne BGP zaznamy, ktore odstrelia cely AS uz asi celkom nie..

• Super
  • -
  • Základní
  • -
  • Bratislava
Odesláno
před 10 hodinami, sodekcz napsal:

DNS servery můžou vypadnout komukoliv 🙂

To sice můžou, ale Cloudflare to na rozdíl od Vodafonu ustál. Na blogu popisuje, že přes 90 % DNS požadavků vyřídil do 10 ms i během toho největšího zahlcení sítě (které bylo způsobené nedostupností služeb FB). Očividně má lepší infrastrukturu.

• -
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague