Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Dobrý den, mám od UPC modem COMPAL řady CH7465LG a rad bych za nej postavil svuj Draytek Vigor 2860 s tim ze bych UPC modem dal do bridge a managoval tak vse v 
Drayteku. Na UPC jsem nashlasil mac adresu drayteku a  prepnul UPC zarizeni na modem a ted mi nejede net vubec:D nejake rady co jeste na Drayteku nastavit aby mi jel internet?:D 

Diky vsem za radu

Odesláno
xDSL router není zrovna ideální věc pro kabelovku. Každopádně se podívat do nastavení a jako vstup nedat xDSL, ale DHCP Client u WAN. A správně to propojit s modemem VF do WAN, nikoliv LAN (to jenom pro úplnost, jistě to tak už je :) ).
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

no o to jsem se jiz snazil 😄 stale bez uspechu 

242316446_2023172374513600_5443590927279831991_n.jpg

Před hodinou, Adolf.Shitler napsal:

xDSL router není zrovna ideální věc pro kabelovku. Každopádně se podívat do nastavení a jako vstup nedat xDSL, ale DHCP Client u WAN. A správně to propojit s modemem VF do WAN, nikoliv LAN (to jenom pro úplnost, jistě to tak už je 🙂 ).

no uz jsem se snazil to nastavit takto 

242316446_2023172374513600_5443590927279831991_n.jpg

Upraveno uživatelem Kalyfornius

Odesláno
"WAN IP Network Settings" by měl být na auto. A co se týká MAC adresy, tak pokud to není firemní přípojka (s pevnou veřejnou IP), tak tam dát "Default MAC Address". "DNS Server IP Adrress" pak jako první Google 8.8.8.8 a jako druhý nic (rozhodně ne bránu routeru, co je tam teď na prvním místě - max. ještě DNS VF, což by ale mělo natáhnout samo). A po uložení pak restart obou zařízení.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

takze zaskrtnout Obtain an IP adress automaticaly a prenastavit dnsko

před 12 minutami, Adolf.Shitler napsal:

"WAN IP Network Settings" by měl být na auto. A co se týká MAC adresy, tak pokud to není firemní přípojka (s pevnou veřejnou IP), tak tam dát "Default MAC Address". "DNS Server IP Adrress" pak jako první Google 8.8.8.8 a jako druhý nic (rozhodně ne bránu routeru, co je tam teď na prvním místě - max. ještě DNS VF, což by ale mělo natáhnout samo). A po uložení pak restart obou zařízení.

takze zaskrtnout Obtain an IP adress automaticaly a prenastavit dnsko

Odesláno
Jo. A ještě nastavit tu MAC (i když i ponechání nějaké vlastní by nemělo mít na nic vliv). Taky bych ještě smazal název domény, to tam k ničemu není.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
před 15 minutami, Adolf.Shitler napsal:

je to firemni pripojka s pevnou adresou 

Odesláno
Pak tu MAC nechat dle registrace u VF (když dáš MAC jinou, tak to bude fungovat taky, ale veřejná IP nebude fixní, ale dynamická).

Upraveno uživatelem Adolf.Shitler

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

tak chvile napeti 😄 nabiha upc modem a dratyek snad top pofacha

před 10 minutami, Adolf.Shitler napsal:

Pak tu MAC nechat dle registrace u VF (když dáš MAC jinou, tak to bude fungovat taky, ale veřejná IP nebude fixní, ale dynamická).

jako nejak to zacalo lehce fachat ale nejak mi hapruje sit chvilema to pada 😄 a chvilema to jede kazdopadne je to uspech 😄 ale nejede to 100% :)))

mam zjistit od UPC DNS ktery mam zadat ?

jako nejak to zacalo lehce fachat ale nejak mi hapruje sit chvilema to pada 😄 a chvilema to jede kazdopadne je to uspech 😄 ale nejede to 100% :)))

mam zjistit od UPC DNS ktery mam zadat ?

Odesláno
DNS od Google 8.8.8.8 funguje jak má a mělo by to stačit. Pokud jde o DNS VF, tak tuším 213.46.172.36 nebo 213.46.172.37
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague