Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné mít 1 router na Wi-Fi a TV od Vodafone a k němu připojený druhý od O2, popř. jak by to bylo s cenou.

Odesláno

internet a tv od vodafonu a k tomu od o2 co? 🤔

přes jeden modem může jít jenom jeden internet, ale televizí můžeš mít, kolik chceš a od koho chceš 🤔

pokud by byl internet od o2 a k tomu televize od vodafonu, tak tam hlavně nebude žádná sleva na víc služeb, takže všechno za plnou

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha
Odesláno

Měl bys upřesnit z jakého důvodu takové řešení potřebuješ, jestli ti jde o větší nabídku televizních služeb, nebo rychlejší internet... a také přes jakou technologií máš připojený internet, DSL, HFC (koaxiální kabel), optika, vzduchem...

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
Routery s možností Dual WAN samozřejmě existují, ovšem jejich použití jde obvykle mimo běžného domácího usera a využití je spíš ve firmách, kde se takto řeší třeba záložní konektivita.
Jinak u některých Dual WAN routerů to funguje i tak, že primární konektivita jde přes RJ45 (WAN) a sekundární přes USB (např. LTE modem nebo mobil s Androidem a povoleným USB tethering).
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Pokusím se to rozklíčovat - hlavně pro sebe: můžu tedy mít internet od Vodafone a tv od O2?
Pokud ano, potom můžu k tomu mít i tv od VF?
Můj laický pohled: dva kabely (F) ze zdi - jeden CATV do krabičky Vodafone, druhý do modemu/routeru a z něj  síťový kabel do zařízení stávajících a další do zařízení O2.
Je to tak, nebo fantazíruju? :-)

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odesláno
Pokud je připojení k netu od VF, pak není problém mít internetovou TV i od O2 (ovšem půjde o tzv. OTT službu bez garance).
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

V zásadě, pokud máš do bytu nataženy i dráty od tel. linky O2, tak po nich můžeš mít i jejich net + TV.

Třeba já mám v bytě jak kabely od O2 (kdysi byl ADSL + tel. linka), pak mám bývalé UPC kabel, po kterém mi jede pouze jejich TV a pak mám ještě i optiku na internet od PODY (kde mám i jejich základ TV).

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA
Odesláno

Máme přípojku pevné linky O2. Máme hlavní routr, ke kterému je připojený jeden další a O2 TV. Šlo by jeden z nich + TV zaměnit za Vadafone?

Odesláno
Přípojka pevné linky O2 znamená xDSL neboli současně nelze na této xDSL lince mít nic dalšího (jedině O2 vypovědět a pořídit VF xDSL, ale to nemá valný význam). Jestli je ale kromě xDSL ještě k dispozici kabelovka VF (přes koax. kabel), pak lze mít oboje, tj. jak xDSL od O2, tak i kabelovku od VF.

Jinak ale i s jedním poskytovatelem (tedy stávající O2) není důvod, aby bylo víc routerů, úplně stačí jeden router a zbytek řešit přes switche, AP atd.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

@czech316 Ano, je to možné, stačí jeden box vrátit O2 a druhý objednat u Vodafone. Pokud máte dostupnou kabelovou konektivitu Vodafone (exUPC), doporučuji přejít na Vodafone internet.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague