Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

@Marek-26 Kdyby to Google řešil pro všechny Android telefony centrálně (a konfigurace pro jednotlivé operátory by byla oddělená od samotného OS, jako to má Apple), tak tím nevyřeší jenom Pixely, které se tu neprodávají, ale i hromadu telefonů, které se tu prodávají a doteď neumí u našich operátorů VoLTE. Vedlejší efekt by pak bylo i funkční 5G na Pixelech

Upraveno uživatelem MekliCZ

• 4G LTE
  • -
  • -
  • Huawei B2368-66
  • JMK
Odesláno

No, tady Android dojíždí na svou roztříštěnost, že si ho každý může upravit, jak chce. Google o tom problému ví, a ne moc úspěšně ho řeší. Stačí se podívat na delay od vydání patche Androidu a mezi vydanými aktualizacemi jednotlivými výrobci / operátory.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • po měsících...
Odesláno

Bohužel pro Google je náš trh poněkud malý a nezajímavý. I když jsem majitelem Pixelu 5, a předtím Pixel3, tak do dalšího už nemůžu jít. Pokaždé když mi spadne signál na EDGE a kolegovi naskočí 5G, tak bych nejraději ten svůj krám fláknul o zem 😞 . Tak že uvažuju o změně značky a možná to bude i jabko. 

• po měsíci...
Odesláno

Podle dokumentace AOSP už od verze 6 umožňuje operátorům nastavit si Carrier Config sami skrze ověřenou aplikaci. https://source.android.com/devices/tech/config/carrier

Google dokonce umožňuje operátorům upravovat si Carrier Config přímo v AOSP projektu: https://source.android.com/devices/tech/config/update

Nebylo by pro Vodafone jednodušší integrovat aktuální konfigurace přímo do AOSP namísto spoléhání na to, že se se všemi výrobci domluví? 

Odesláno
  • Centrum péče
  • Řešení

Hezký den, stejné téma se řešilo také v https://www.techforum.cz/topic/60689-podpora-5g-sítí-na-zařízeních-pixel-6-a-pixel-6-pro/#comment-450791. Vyjádření, na které odkaz vede, je stále platné, takže jinou odpověď vám dát nemůžu.

Citovat

Jako operátor můžeme podporu zajistit / zaručit na telefonech, které máme v nabídce. Pokud jsme telefon nikdy nenabízeli, nemáme na obsah jeho firmwaru vliv a je jen na výrobci, jestli se rozhodne přidat podporu pro naši síť do firmwaru telefonu. Takže konkrétně pro Pixel 6 (Pro) to nedokážeme ovlivnit a nemůžeme fungování 5G / VoLTE zaručit.

• Super Fibre
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Pardubice
Odesláno

Nevím, dle mého je obecně podpora 5g problém.

Můj mobil (LG Velvet) v tomto dosti pokulhává.

Byl marketovaný jako 5g, ukázalo se ale, že 5g v ČR neumí. O to hůř, neumí ani VOLTE. (mám o2)

To je celkem zlé, jelikož když jsem mimo wifi a někomu volám, třeba si chci dohledat údaje z mailu atd. , mám smůlu, jelikož při hovoru je mobil v gsm a data nefungují.

Takže musím říct, že zavolám zpět, vygooglit a až potom informaci sdělit.

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno

To za ty dva roky LG ještě nevydalo aktualizaci, aby se VoLTE dalo používat? To snad ani není možný...

• -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Na Pixelu používám volání přes VoIP operátora a protože hovor jde přes internet a ne přes GSM 2G, tak zároveň při volání funguje i ten internet, ale funguje to jenom na odchozí hovory, příchozí hovor mě jde přes GSM.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno
Má to ovšem tu nevýhodu, že při volání přes VoIP a současném příchozím hovoru přes GSM ten VoIP hovor spadne. Tytam jsou doby, kdy měl Android vestavěného SIP klienta a VoIP šlo používat stejně jako GSM. Dneska je to už jenom taková okrajovka přes aplikace třetích stran.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Je to tak. Volte na můj mobil ještě nedorazilo.       Je to škoda.

Schodou okolností mám na svém mobilu také voip (csipsimple,odorik).

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague