Přejít na obsah

Propojení VTV Boxu a Premium VTV Boxu s domácím kinem.

Doporučené příspěvky

Návštěvník zdenek.pce

Velkým problémem je to, že u výše uvedených STB nelze propojit s domácím kinem, které je snad dnes již standardem. U předešlých STB od UPC nebo typ Kaon od firmy Lica problém nebyl, protože měly digitální audio výstup. Lze to nějakým způsobem řešit jako např. HDMI rozbočovačem (jeden HDMI do TV a druhý HDMI do domácího kina? Máte někdo zkušenosti?

Návštěvník dymytry1

VTVéčko bych připojil k  skrz HDMI do TV (jinak to nejde, až na redukci a to je prasárna - digital na analog) a zvuk distribuoval z TV - buď skrze optiku jako to šlo u Kaonů a Dawnů - nebo skrze sluchátkový výstup a přenastavit si nastavení v TV aby řídilo hlasitost jen kino. Je to nejlepší řešení oproti původním boxům, ale hodně lidí neví jak na to.

VTV zapojit do TV prostřednictvím HDMI a domácí kino propojit s TV taky HDMI do HDMI označeného ARC. Jeden z HDMI na televizích to zpravidla umí. ARC = Audio Return Chanel

• 300 Mb/s
  • -
  • Komplet
  • CH7465LG , CA modul, HD PVR, STB zmetek
  • Bílina

Vodafone box mám zapojený přes HDMI normálně do receiveru Onkyo a z Onkya zase dalším HDMI do TV. V TV mám zakázaný zvuk a přehrávám ho úplně normálně přes Onkyo receiver. Není s tím žádný problém z funkčního hlediska. Jediný problém je, ale podle mě z pohledu fungování domácího kina docela zásadní, že se na rozdíl od předchozí UPC HD DVR mediaboxu (cihly) nedetekuje automaticky Dolby Digital zvuk, pokud je k dispozici (speciálně na stanicích ČT). Postě hraje jen to, co máte nastavené ve Vodafone boxu. Pokud chcete Dolby Digital, musíte si zjistit třeba na webu ČT, jestli je pořád opravdu v nativním DD vysílán, protože tato informace nikde v EPG ani jinde není, a potom vybrat metodou pokus omyl zvukovou stopu. Protože v nastavení jazyku pro daný pořad není DD nijak specifikovaný. Jen tam jen třeba 3x "Čeština", kde jedna stopa je třeba úplně hluchá, a potom "Výchozí jazyk", který ale může být třeba anglická stopa. Problém totiž je, že jedna z těch českých stop je totiž stále s příznakem Dolby Digital 2.0, i když nativně tomu tak vůbec není (o 5.1 ani nemluvě). To znamená, že zvuk hraje, ale centrál je hluchý. Vokály tak jdou z levého a pravého repra, takže nepřirozené, nepříjemné. S UPC boxem se toto nedělo, receiver mi automaticky přepnul zvuk do Dolby Digital, pokud tak byl pořad vysílán, aniž bych na cokoliv šahal. A pokud zvuková stopa dál už v DD nebyla, opět mi to přepnulo zpět na Stereo (resp. Dolby Pro Logic v receiveru). Takže pořád jsem měl vokály z centrálního repro. Ať už z nativního 5.1 nebo přes Prologic ze Sterea (pokud bylo nativně 2.0, tak pak samozřejmě ne). S Vodafone boxem se mi nic takového nastavit nepodařilo a upřímně, už jsem to vzdal...

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV STB
  • Praha
  • po měsíci...

Výborně, takže další "vylepšení". Nevím, kdy se tak událo, muselo to být teď někdy nedávno, ale už nejde přepnout ani na stereo... 😞 Obě jazykové stopy  Čeština na ČT1 i ČT2 (jiné ČT stanice jsem raději ani nezkoušel) jsou natvrdo nastavené na DD 5.1 (možná i DD 2.0, nevím, v momentu testování tomu tak ale nebylo). Třetí jazyková stopa Původní znění je sice Stereo, ale je použitelná jen u českých pořadů. Jakmile je tam opravdu původní jazyková stopa (angličtina, němčina apod.), tak si jednoduše stereo a pro něj Dolby Pro Logic do všech repro prostě nepustíte. Hlavně kvůli centrálnímu repro a dialogům. Jedině jít do hlavního nastavení a tam zapnout Stereo natvrdo. Jenže pak zase nepojede Dolby Digital vůbec, ani u pořadů, které ho mají, pokud ho zase přes hlavní nastavení nezapnete. Ideální... 😞 Stačí pořad (film, dokument) s původní jazykovou stopou, který není vysílán v Dolby Digital, a to je valná většina, a hlas z centrálu neuslyšíme. To je fakt na palici. Jsem normálně tolerantní, ale kluci, když to neumíte, tak to snad raději nedělejte. Fakt jsem už nakrklý. Něco, co fungovalo u UPC, rozbijete, ale pořád tam bylo jakž takž nějaké řešení. Jenže i to se vám podařilo rozbít. Fakt tleskám... 😞

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Vodafone TV STB
  • Praha

Přesně tohoto jsem se obával. Na stránkách Vodafone u popisu STB jsou v podstatě informace že "STB obsahuje tlačítko Netflix, baterie do ovladače a některé programy jsou barevné ". Jarda

• 500 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • CA modul, VTV Set-Top-Box 2G_B, CH7465LG
  • Kladno, Kročehlavy
  • po měsících...

VTV Set-Top-Box 2G_B jde nějak přidat zvuk ??Poslední dobou se nějak zeslabil .U starýho stb od UPC těch malých to šlo.Nějak nemůžu najít jak na to .

• Premium
  • -
  • ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, CA modul
  • -Most

Mi to tak v poslednim tydnu pripada, jako by byla snizena hlasitost u vsech kanalu, nejenom pres STB. I na TV s kartou. Vecer jsem to musel vzdy ztlumovat, ale ted musim jeste pridavat.

• -
  • -
  • -
  • CA modul
  • OVA

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...