Odesláno 20. listopadu 2021 3 roky Mám od UPC zakoupený modem cisco EPC 3925, a to od roku 2012. Modem jede na 300 Mbps napřímo přes kabel. Jelikož v domě požívám Wifi, které mi na počítači signalizuje jen rychlost cca 30 Mbps, potřeboval bych nový výkonnější modem, aby se mi rychlost wifi zvýšila. Má někdo s možnou výměnou modemu zkušenosti. Jaký je při výměně modemu postup u vodafonu.
Odesláno 20. listopadu 2021 3 roky dojede týpek a vyměníte si krabice - ty mu dáš modem starej, on ti dá modem novej 😮 resp. jestli ho máš koupenej, tak dá krabici jenom on tobě 🤭 - - jenom testuju Vodafone TV app Samsung Praha
Odesláno 20. listopadu 2021 3 roky Kontaktuj Vodafone a požádej si o výměnu modemu, s tím že ten tvůj současný již nemá dostačující rychlost dle tvého tarifu, rychlost wi-fi ani nezmiňuj, ten modem už je opravdu technicky zastaralý a pokud vím tak zvládne routovat pouze nějakých 150 Mbit, takže tvůj požadavek bude určitě oprávněný a stejně při migraci tvého účtu do Vodafone v systémů by ti ho zcela jistě vyměnili. Jenom tedy počítej s tím že nový modem který dostaneš již nelze koupit ale mít ho pouze za měsíční pronájem 70kč. Další varianta je ještě koupit nějaký použitý modem Compal CH7465 (bílý) a vyhnout se tak pravidelnému měsíčnímu poplatku, na bazaru se ještě objevují za cenu okolo 1000Kč, nicméně to lze udělat pouze za předpokladu že si ještě nebyl nebo v brzké době nebudeš migrovat do Vodafone systémů, protože po migraci to již není možné Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 21. listopadu 2021 3 roky Tomu rozumím, ale nebylo by řešením třeba fyzické propojení stávajícího modemu cisco s modernějším a silnějším modemem, který by provedl zesílení wifi signálu modemu cisco , který jinak přes kabel dává 300 Mbps.
Odesláno 21. listopadu 2021 3 roky Ten Cisco EPC 3925 ti za krátký čas stejně zakážou a budeš muset přejít na jejich modem za pronájem. Pak je investice do dalšího vlastního routru na pováženou, leda bys věděl jak jej pak využiješ. - - - - Praha
Odesláno 21. listopadu 2021 3 roky Ten Cisco je zastaralý. Nejen, že má slabý HW, ale třeba umí jen ladit 8 po sobě jdoucích kanálů. A další nevýhody. Rozhodně bych už nedělal investici ke stávajícímu modemu. Nejdříve bych modem vyměnil a až poté přemýšlel, zda potřebuji a chci něco navíc a investovat do toho. Ať Compal, tak Arris mají lepší antény a tím i lepší dosah WiFi. Ale WiFi v husté zástavbě je většinou věc tak nestálá a proměnlivá, že se hrozně divím, že na ni všichni tak lpí pro využití pro PC (či NTB). Ale také mě v Praze v bytě štvalo, když jsem měl na mobilu špatný signál na WC / v koupelně 😄 Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 22. listopadu 2021 3 roky To mi povídejte, kdysi jsem se strašně divil, že cca 4m od routeru na WC mám 2 čárky na Wifi. ( kanál pečlivě hlídán aby okolo bylo co nejmíň sousedů ) Až když jsem dělal rekonstrukci, tak jsem viděl tu jednu stěnu, armatura a ještě pletivo takže taková faradayova klec 😄 I signál operátorů tam má namále. Upraveno 22. listopadu 2021 3 roky uživatelem Sparrow Super Basic Základní Vodafone Station WiFi 5, CA modul Praha 10
Odesláno 22. listopadu 2021 3 roky Svate umakartove WC 🙂 Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.