Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

No, že se to dá obejít je věc jiná. Ale pochybuji, že by si lidé uměli běžně nastavit rootnutý telefon tak, aby byl bezpečný.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
Odesláno
Primárně se řeší sdílení pomocí hotspotu z mobilu do notebooku. IB sem sice někdo zatáhl, ale neregistroval jsem, že by to autora dotazu nějak zvlášť zajímalo :)
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Záthl jsem to já a autor píše, že je to pro něj dost zásadní 🙂

Je to spíš na doplnění tematiky, ne každý si to uvědomí, že si může zadělat na problémy. Záleží na bance, ne každá to má ohlídané. Kde a jak se to dá obejít jsem nestudoval, nepotřebuji to. Root může něco vyřešit ale není pro laika.

Upraveno uživatelem sodekcz

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno
Autor dotazu zjevně netuší, že i s rootnutým zařízením nemusí mít vůbec žádný problém a vychází jenom z dezinformace, že "Aplikace potom nefunguje, banka nepovolí její provoz na rootnutém zařízení."
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Je dobré před takovým krokem si rozšířit obzory. Aby potom nenásledoval dotaz typu rootnul jsem si telefon, přenastavení mi to nevyřešilo a teď mi nefunguje bankovnictví 🙂

Mohu to vrátit zpět? Ale jo, no. Dobrý. 

• Premium
  • -
  • Základní
  • Vodafone Station
  • KrPole
Odesláno
  • Centrum péče

@Whiler Hezký den, v mobilní síti mají zákazníci standardně dynamickou IP adresu a používáme NAT typ 3. Toto se nijak změnit nedá. Pokud by někdo pro specifické účely potřeboval NAT typ 2, tak je potřeba aktivovat pevnou IP adresu, kterou u mobilního připojení nabízíme firemním zákazníkům (viz https://www.vodafone.cz/pece/internet-data/internet-v-pocitaci/pevna-ip-adresa/).

• Super Fibre
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Pardubice
Odesláno
Kdo si rootne telefon, tak asi dobře ví co dělá a také zná všechna úskalí a klady tohoto :)
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno
18 hours ago, Adolf.Shitler said:

Autor dotazu zjevně netuší, že i s rootnutým zařízením nemusí mít vůbec žádný problém a vychází jenom z dezinformace, že "Aplikace potom nefunguje, banka nepovolí její provoz na rootnutém zařízení."

To, že některé aplikace odmítají fungovat na rootnutém zařízení, je prostě fakt, který sem si i osobně vyzkoušel, opětovně meleš nesmysly.

• Jiná služba
  • Jiná služba
  • Jiná služba
  • už nic
  • Praha - Letňany

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague