Odesláno 20. března 2022 3 roky Dobrý den, pomohl by mi prosím někdo s následujícím problémem: Nedávno jsem si koupil low-endový telefon Alcatel 1S (2021, Android 11), připojil ho k domácí 2,4GHz wifi (5GHz wifi telefon nepodporuje) a po několika minutách používání se telefon od wifi odpojil a nešlo se zpět připojit. Wifi je viditelná, telefon se k ní snaží připojit, ale neúspěšně. Ostatní zařízení, které běží na 5GHz wifi (Lenovo tab p11, Xiaomi Mi Tv stick), fungují v pořádku. Typ internetového připojení mám následující: 50MB optický internet (ex-UPC) modem Compal CH7465 (bílý) - s aktualizovaným firmwarem s tmavým rozhraním Parametry domácí wifi mám následující: oddělené názvy (SSID) pro 2,4GHz a 5GHz wifi statické kanály v nejméně vytíženém pásmu jak 2,4GHz tak 5 GHz šifrování WPA2-PSK standard 802.11n pro 2,4 GHz wifi, 802.11n/ac pro 5GHz wifi šířka pásma 20 MHz pro 2,4 GHz, 20/40/80 MHz pro 5 GHz wifi Co jsem zkoušel a s jakým výsledkem: restartovat telefon - bez výsledku resetovat nastavení sítě telefonu - bez výsledku obnovit telefon do továrního nastavení - bez výsledku restartovat modem - úspěšně připojeno k wifi, po cca 20 minutách došlo k odpojení bez možnosti znovupřipojení obnovit modem do továrního nastavení - úspěšně připojeno k wifi, po cca 20 minutách došlo k odpojení bez možnosti znovupřipojení změnit kanály wifi - úspěšně připojeno k wifi, po cca 20 minutách došlo k odpojení bez možnosti znovupřipojení změnit šifrování z WPA2-PSK na WPA-PSK - úspěšně připojeno k wifi, po cca 20 minutách došlo k odpojení bez možnosti znovupřipojení nastavení statické IP adresy pro telefon - bez výsledku vypnutí firewallu na modemu pro telefon - bez výsledku změna standardu wifi - úspěšně připojeno k wifi, po cca 20 minutách došlo k odpojení bez možnosti znovupřipojení Abych to shrnul, zjistil jsem, že k úspěšnému připojení k domácí wifi na telefonu alespoň na těch cca 20 minut stačí, když v nastavení parametrů wifi na modemu nic nezměním, ale jen kliknu na tlačítko aplikovat změny (aniž bych jakoukoliv změnu udělal!!!) a telefonu se podaří připojit. Pak po těch cca 20 minutách připojení vypadne a je potřeba postup opakovat. Z výše uvedeného bych tedy předpokládal, že je problém na straně modemu. Nenapadá někoho nějaký způsob jak problém vyřešit? Děkuji.
Odesláno 20. března 2022 3 roky Ostatní zařízení na Wi-Fi 2,4 GHz problém nemají ? zkoušel jsi telefon i na jiné Wi-Fi ? Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 20. března 2022 3 roky A ta 2,4 GHz je jen na 802.11n? b/g ne? Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Odesláno 20. března 2022 3 roky V první řadě bych ten telefon připojil na jinou WiFi, jak se bude chovat. - - - - -
Odesláno 21. března 2022 3 roky V 20. 3. 2022 v 17:49, Tube napsal: A ta 2,4 GHz je jen na 802.11n? b/g ne? Zkoušel jsem jak 802.11n, tak i kombinaci 802.11 g/n - oboje s výsledkem krátkého dvacetiminutového připojení a následnému odpojení mez možnosti se znovu připojit. V 20. 3. 2022 v 16:02, tomus napsal: Ostatní zařízení na Wi-Fi 2,4 GHz problém nemají ? zkoušel jsi telefon i na jiné Wi-Fi ? Na jiných WiFi funguje připojení telefonu bez problémů. Co se týče ostatních zařízení, tak ty jsem na 2,4 GHz připojit nezkoušel, protože podporují 5 GHz. Ale zkusím to a dám vědět. V 20. 3. 2022 v 19:14, Adolf.Shitler napsal: V první řadě bych ten telefon připojil na jinou WiFi, jak se bude chovat. Na jiných WiFi funguje připojení telefonu bez problémů.
Odesláno 21. března 2022 3 roky Pokud to na jiných WiFi funguje jak má, pak se můžeš buď uvrtat do řešení problému s nejistým výsledkem, anebo pořídit externí AP, např. TP-Link TL-WA801N (https://www.alza.cz/tp-link-tl-wa801n-levne-d6243493.htm) a telefon připojovat přes něho hned a v pohodě. - - - - -
Odesláno 21. března 2022 3 roky Ještě zkus mrknout sem kde se těšil podobný problém, třeba tam něco užitečného najdeš https://m.zive.cz/poradna/pripojeni-k-wifi-spadne-po-20-minutach/sc-20-cq-509692/?consultanswers=1 Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.