Odesláno 19. února 2023 2 roky Ve Vodafone už zkoumají.... 😂 Marku, dík! - - Komplet Takový bílý, nastojato Praha Žižkov
Odesláno 21. února 2023 2 roky Kdyby někoho zajímalo jak to vypadá uvnitř modemu Compal, tak jsem udělal malou rozborku, je to vyřazený kus, který mám už jen na hraní. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 21. února 2023 2 roky Existují i jiní, kteří to udělali dříve, ale přesto je to pěkný doplněk. http://en.techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/Compal_Broadband_Networks_CH7465LG-LC Super 500 Mb/s - Komplet 1x CH7465LG-LC, 2x CA modul -
Odesláno 21. února 2023 2 roky Docela zajímavé. Hlavně ve srovnání s běžnými levnými routery, kde kromě 2 chipů, jednoho kondenzátoru a sady ethernet transformátorů není prakticky nic. Vtipný mi připadá Huawei ONT, kde je uvnitř optický konektor, kousek kabelu a jde to zase do dalšího konektoru na optické jednotce, působí to skoro jak nějaké samodomo řešení. Start - Základní Compal CH7465 Opava
Odesláno 15. dubna 2023 1 rok Včera večer mi vypadl internet a v protokolu se objevilo toto. Nevíte někdo, co to znamená? Vyhledávání na Googlu nevrátilo mnoho relevantních výsledků. Super 500 Mb/s - Komplet 1x CH7465LG-LC, 2x CA modul -
Odesláno 16. května 2023 1 rok Přešel jsem na modem Compal a tarif 500/50, předtím jsem měl Cisco 3925 a tarif 300/20 a mám následující problém, který jsem předtím neměl. Při běžném používání internetu vše chodí jak má, naměřím deklarovanou rychlost. Problém nastane, jakmile začnu stahovat 2-3 torrenty s mnoha aktivními uživateli, rychlost se dostane na cca 20-25MBs. Po cca 10 minutách, začne být internet nestabilní, nemohu se připojit na stránky nebo jsou pomalé. Tento stav navíc trvá i po skončení stahování, měřáky rychlostí kolísají. Situace se vrátí do normálu až za cca 30-60 minut od ukončení torrentu. RS chyby v modemu v řádu nízkých stovek, signál by měl být OK. Zkoušel jsem stáhnout i nějaké ISO (12GB) přes Chrome, rychlost cca 30MBs, po pár minutách staženo, žádné výpadky nebo nestabilita. Trochu mi to připadá, že Compal nezvládne větší počet spojení a pak potřebuje nějaký čas na návrat do normálu. S Ciscem jsem podobně stahoval torrenty bez problémů. Neměl jste někdo podobný problém? Pomohl by bridge a vlastní router? Super - Základní Compal CH7465, CA modul Zlín
Odesláno 16. května 2023 1 rok @Snah bridge s vlastním routerem, kvalitním routerem, můžeš průkopnicky vyzkoušet. Jen nevím, jestli to není podobný problém jako tady, kde je compal a za ním slabší Mikrotik pro mnoho klientů : https://www.techforum.cz/topic/61610-výpadky-internetu-resety-modemu/?do=findComment&comment=463098 Premium - Základní Vodafone Station KrPole
Odesláno 17. května 2023 1 rok @sodekczTo vypadá na trochu jiný problém, mě se modem nesekne. Ale narazil jsem na toto https://www.techforum.cz/topic/60965-timeoutování-nových-tcp-spojení/ to vypadá hodně podobně a ten to má v bridgi a řešení nenašel😬. Chtěl jsem se vyhnout zkoušení, zdá se mi divné, že by to neřešilo více lidí, ale asi mi nic jiného nezbyde. Objednal jsem https://www.czc.cz/asus-rt-ax58u-v2/335824/produkt, tak uvidím. Pak tedy ještě možná zkusit modem Vodafone Station. Nejraději bych se vrátil k Ciscu, ale to už prý není možné. Ach jo, člověk si myslí, že si polepší, a místo toho je to horší... Super - Základní Compal CH7465, CA modul Zlín
Odesláno 17. května 2023 1 rok Autor Omez počet spojení v torrent klientovi. A také má každý slušný operátor nastaven u sebe QOS, kdy torrentové packety mají jednu z nejnižších priorit, případně se zákazníkovi přetěžující linku sníží priorita většiny packetů. Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 17. května 2023 1 rok @Marek-26 To jsem zkoušel, ale moc to nepomohlo. Resp. tam bylo zlepšení jen mírné, což mě navedlo na to, že bude problém právě s počtem spojení. Pokud by platila ta omezení QOS, proč by to na Ciscu fungovalo a s Compalem ne? Je možné, že by se s jiným modemem/tarifem použil jiný QOS u VF? Jen aby bylo jasno, nejsem žádný masivní stahovač. Ty torrenty neběží nonstop nebo nějaké velké množství, cca jednou za týden si něco stáhnu, většinou to trvá 20-30min (z downloadu si to vezme ani ne 50% rychlosti), zase to zavřu, to podle mě není žádné extrémní vytěžování linky. Ale díky i za tuto informaci. Super - Základní Compal CH7465, CA modul Zlín
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.