Technikus Odesláno 6. srpna Sdílet Odesláno 6. srpna (upraveno) Já měl s Compalem taky restarty, viz tady. Jak se světlým tak s tmavým modelem. Upraveno 6. srpna uživatelem Technikus Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 6. srpna Autor Sdílet Odesláno 6. srpna Je možné, že se modem přelaďuje. V Opavě nebyly evidovány žádné práce či úpravy přes noc. 1 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rapman Odesláno 6. srpna Sdílet Odesláno 6. srpna před 7 hodinami, Technikus napsal: Diskutováno s techniky na Vodafone lince to už bylo? Eventuálně je k dispozici výměna za Station s Wi-Fi 5. Za stejnou cenu pronájmu? Má lepší wifi signál přes zdi než Compal? Citovat Basic - - Compal CH7465 Příbram Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 6. srpna Sdílet Odesláno 6. srpna VS má vyšší cenu pronájmu. 100,- měsíčně. Citovat Premium - Základní Vodafone Station KrPole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.lozi Odesláno 6. srpna Sdílet Odesláno 6. srpna @rapman"Má lepší wifi signál přes zdi než Compal?" - Stejná zeď bude mít na stejné frekvenci stejný útlum. 1 Citovat - - - - Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 6. srpna Autor Sdílet Odesláno 6. srpna před 43 minutami, sodekcz napsal: VS má vyšší cenu pronájmu. 100,- měsíčně. S WiFi 6 stojí 100Kč měsíčně, s WiFi5 stojí 70Kč měsíčně. @rapmanJestli je za zdí WiFi6 zařízení, tak při výměně za Arris s WiFi6 se signál zlepší. 2 1 Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Technikus Odesláno 6. srpna Sdílet Odesláno 6. srpna To mohu potvrdit. Mám Station s Wi-Fi 6 už pár týdnů a taky nejedno zařízení s Wi-Fi 6 a pokrytí, signál i rychlosti jsou jinde než bylo s Compalem. Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpetr Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září Jelikož jsem byl nucen vyměnit Cisco na Compal, tak přidávám několik poznatků, které již tady byly komentovány ale bez nějakého jasného řešení. Týká se torrentů. HW verze: 5.11 SW verze: CH7465VF-NCIP-6.15.20.3-1-NOSH (mimochodem je to poslední verze?) Nejprve jsem přepnul do režimu modem, jak bylo standartní Cisco (používám vlastní kvalitní router Asus). Rychlost neustále padala k 0, vůbec se přitom nešlo přihlásit k administraci modemu a ani rychlost stahování, pokud to vůbec šlo, nebyla oslnivá. Nepomohlo ani omezit počet TCP spojení na 50. Začal jsem dokonce pochybovat nad svým routerem a kvalitou linky. Ale SNR mám 38 (což bych řekl OK) a Post RS chyby max 40 ale většinou kolem 10. Pak jsem tedy přepnul Compal do režimu router. Což je normálně blbost (vím). Větší spotřeba a zbytečné další routování. A tady nastala změna. Torrenty jedou na 200 TCP spojení bez problémů, rychlost stahování více něž 3 násobná oproti režimu modem. Do administrace Compalu se bez problémů dostanu i při velké rychlosti stahování (mám omezeno na 20MB/s). I při stahování normálně funguje otevírání stránek a rychlost nepadá. No takže může toto chování někdo vysvětlit. Chápal jsem, že v režimu modem je Compal méně zatěžován a měl by se chovat lépe, opak je ale pravdou. Jaké modemy se používají např. pro firemní zákazníky? Ti určitě jedou určitě v režimu modem a navíc používají VPN, různé online aplikace a provoz je podstatně větší. To nemůže tenhle Compal ustát. Citovat Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kautskym Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září @mpetra máte IPv4 adresu nebo IPv6? 🙂 režim bridge nefunguje na IPv6 1 Citovat Premium, Super DSL Basic, Premium, Red Basic ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září před 55 minutami, mpetr napsal: SW verze: CH7465VF-NCIP-6.15.20.3-1-NOSH (mimochodem je to poslední verze?) Ano, mám stejnou verzi firmware, jediné co mě napadá je nějaká nekompatibilita s tvým routerem, nebo někde něco špatně nastavené, spousta lidí tenhle modem provozuje v režimu modem (bridge) a nemá s tím problém i já jsem ho takhle v minulosti provozoval. Možná bych zkusil udělat reset do továrního nastavení toho modemu. 1 Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.