DiDiDi Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září před 43 minutami, kautskym napsal: @homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/ já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 ? Kdyby byla možnost si pronajmout/koupit pouze DOCSIS 3.1 modem/bridge za menší prachy, tak to udělám, ale ta pokud vím u Vodafone není (naposledy DOCSIS 3.0 modem-only v dobách UPC). Citovat 1000 Mb/s - Start Vodafone Station / TG3442DE Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek-26 Odesláno 1. září Autor Sdílet Odesláno 1. září Jak už tu bylo psáno, ty modem only zařízení se již nevyplatí. Stojí skoro stejně. Citovat Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpetr Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září Co Compal neumí (pro mě): 2,5G LAN Bonding Jumbo frames OpenVPN Client/Server Něco na způsob rodičovské kontroly + základní ochrana (blokování škodlivých stránek) USB (různé typy serverů, cloud) USB zálohu připojení Ale samozřejmě každému bude chybět něco jiného. To vše dnes umí routery v ceně od 2 tisíc (s výjimkou 2,5G LAN tam je cena vyšší) 1 Citovat Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kautskym Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září @mpetrk cemu je potřeba bonding? když ten je na optiku nebo xDSL cetinu? 😄 2,5G LAN? když není na koaxu víc než 1Gb/s 😮 2 Citovat Premium, Super DSL Basic, Premium, Red Basic ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září Compal hlavně umí režim bridge, takže všechny ostatní požadavky typu OpenVPN apod. si pak člověk může vyřešit vlastním routerem. 3 1 Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpetr Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září Bonding na straně LAN když máš 2xLAN v diskovém poli. 2,5G taky na LAN, vnitřní síť nesouvisí s WAN. Ano bridge, já jsem se snažil vysvětlit proč mi Compal jako router nevyhovuje když většině lidí ano a proč mám za nim vlastní router. Citovat Internet 300 - TV Komfort CA modul Ostrava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MSwamp Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září (upraveno) před 4 hodinami, kautskym napsal: @homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/ já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 Pro základní uživatele to opravdu smysl nedává. U mých rodičů (BFU uživatelé) to je třeba proto, že modem je v garáži a zbytek dění se odehrává jinde a pro pokrytí domu je potřeba několik AP. Pro pokročilé uživatele a paranoiky jako jsem já je vhodný vlastní router. Upraveno 1. září uživatelem MSwamp 1 1 Citovat Super - Základní Compal CH7465, CA modul Štatl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kautskym Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září před 6 hodinami, kautskym napsal: @homberghttps://www.vodafone.cz/pece/internet-data/datova-zarizeni/compal-ch7465vf/ já stejně nechápu, proč compal nebo station má někdo jako bridge, když za něj platíte stejně jako za router 😮😄 @Sparrowto jsem tam dal, kvůli informacím k bridge módu Citovat Premium, Super DSL Basic, Premium, Red Basic ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Standard, Zyxel VMG8623-T50B Praha, Nová Ves Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CableG Odesláno 1. září Sdílet Odesláno 1. září před 3 hodinami, mpetr napsal: Bonding na straně LAN když máš 2xLAN v diskovém poli. 2,5G taky na LAN, vnitřní síť nesouvisí s WAN. Ano bridge, já jsem se snažil vysvětlit proč mi Compal jako router nevyhovuje když většině lidí ano a proč mám za nim vlastní router. Já teda myslím, že tyhle kabelový modemy jako router nevyhovují vůbec nikomu, jen většina o tom ještě neví 🤷🏻♂️🙂 1 Citovat Premium Profi - ALLinONE Vodafone Station WiFi 5, Vodafone TV Premium, CA modul Praha 6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Technikus Odesláno 2. září Sdílet Odesláno 2. září Obávám se, že většina zákazníků s pevným internetem má dodané zařízení jako modem a to možná ještě s výchozími nastavenými hodnotami. 1 Citovat Premium - Základní Vodafone Station WiFi 6 Praha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.