Odesláno 18. dubna 2022 3 roky Mám ten samý problém, který popisuje Dave79. Frekvence 770 a 778 MHz kostičkuje a 762 MHz nejde vůbec, dokonce při novém automatickém ladění se tato frekvence vůbec nenaladí, takže tyto programy vůbec nevidím na seznamu. Začalo se to projevovat z ničeho nic, jako kdyby najednou snížili sílu signálu. S anténním rozvodem jsem nic nedělal a nevím, jak mám nyní postupovat. Jak jste to vyřešili vy nebo to stále nějak řešíte s technickou podporou?
Odesláno 19. dubna 2022 3 roky @Beri Není to z ničeho nic, je to spuštěním nějakého mobilního vysílače v okolí. Takže zkontrolovat / vyměnit kabel mezi zásuvkou a zařízením, pokud nepomůže, bude nutné zavolat na Vodafone a objednat si servis (nemá smysl se přepojovat na technickou podporu). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 29. dubna 2022 2 roky Ač nerad, musím přiznat že Marek-26 má pravdu 😔😁. Technik od Vodafone zjistil nekvalitní kabel (špatné stínění) mezi účastníckou zásuvkou a televizí 😳😣. Při připojení napřímo kvalitním koaxiálním kabelem vše funguje jak má. Ovšem můj problém to vyřešilo jen v tom smyslu, že už vím čím to je (špatný kabel a pravděpodobně spuštění nějakého 5G vysílače). V době rekonstrukce bytu jsme si "krásně" rozvedl anténní kabely po celém bytě (schoval je do zdi, ovšem napřímo, bez "husiho krku") To je mi teď vlastně k ničemu. A nechci úplně tahat přes celý byt nový koaxial a už vůbec ne rozebírat podlahu, dělat drážky do zdi apod. Zvažuji možnosti co teď s tím. Kolega má taky služby od Vodafone, ale k televizi mu nevede žádný koaxial, jen spojil modem (v prvním patře domu) přes elektrickou síť (nevím jak se to přesně jmenuje, vypadá to jako zesilovač WiFi, asi budete vědět) a v přízemí přes druhý "zesilovač" propojil s STB. Pojedu se podívat jak to má vyřešeno, protože já prostě bez koaxiálu nepustím vůbec nic. Už v době instalace mi přivedli do bytu účastníckou zásuvku, kde byl anténní a internetový vstup samostatně. Mohl bych nějak vyřešit tímto způsobem? A bude to asi takto fungovat jen u STB že, u CA modulu asi ne že?
Odesláno 29. dubna 2022 2 roky Musím se připojit, že kdysi jsem měl podobný problém (několik MUX DVB-C nešlo nebo silně kostičkovalo), problém byl v nekvalitním krátkém prodlužovacím koax kabelu resp jen v jeho koncovkách, stačilo koncovky odstřihnout a použít jiné (v mém případě i takové levné ale dobře připojené) a bylo po problému. Prodlužku jsem používal abych do TV mohl snáze připojit pokojovou anténu pro příjem DVB-T. Toto řešení jsem nakonec opustil a orig kabel od UPC trvale připojil do TV a na občasný příjem DVB-T používám levný set top box připojený k TV HDMI. Jen pro zajímavost na pozemním vysílání jsou jednak přesnější a také delší info o programech. Super - Základní, Family, Sport CA modul, Compal CH7465 Praha 10
Odesláno 29. dubna 2022 2 roky Ano je možné si pronajmout Vodafone box běžící přes internet (OTT), ale nelze kombinovat obě služby, Takže buď to musíš mít všechny zařízení připojené přes internetovou tv a nebo přes koaxem přes DVB-C. Koncovou zásuvku od Vodafone si teoreticky můžeš přesunout kam potřebuješ, takže nemusíš tahat potom nějaké dva dlouhé kabely od jedné zásuvky. A ty zmiňované adaptéry do zásuvky se jmenují powerline, ale to je takové řešení s dost nejistým výsledkem, záleží jak je provedena v domě elektroinstalace. Můžeš taky zvážit rozvod koaxiálním kabelem v lištách u země, jak se to často dělá a přidat tam zrovna i ethernetový kabel pro internet. Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno
Odesláno 29. dubna 2022 2 roky Přesně tak mám v rohové liště u země vedeny 3 kabely koax+lan+sat 🙂 Super - Základní Compal CH7465 Teplice
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.