Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

K nam prijede ve ctvrtek,tak jsem vzvedava jak dopadnete

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mám ten samý problém, který popisuje Dave79. Frekvence 770 a 778 MHz kostičkuje a 762 MHz nejde vůbec, dokonce při novém automatickém ladění se tato frekvence vůbec nenaladí, takže tyto programy vůbec nevidím na seznamu. Začalo se to projevovat z ničeho nic, jako kdyby najednou snížili sílu signálu. S anténním rozvodem jsem nic nedělal a nevím, jak mám nyní postupovat. Jak jste to vyřešili vy nebo to stále nějak řešíte s technickou podporou?

Odesláno

@Beri Není to z ničeho nic, je to spuštěním nějakého mobilního vysílače v okolí. Takže zkontrolovat / vyměnit kabel mezi zásuvkou a zařízením, pokud nepomůže, bude nutné zavolat na Vodafone a objednat si servis (nemá smysl se přepojovat na technickou podporu).

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ač nerad, musím přiznat že Marek-26 má pravdu 😔😁. Technik od Vodafone zjistil nekvalitní kabel (špatné stínění) mezi účastníckou zásuvkou a televizí 😳😣. Při připojení napřímo kvalitním koaxiálním kabelem vše funguje jak má. 

Ovšem můj problém to vyřešilo jen v tom smyslu, že už vím čím to je (špatný kabel a pravděpodobně spuštění nějakého 5G vysílače). V době rekonstrukce bytu jsme si "krásně" rozvedl anténní kabely po celém bytě (schoval je do zdi, ovšem napřímo, bez "husiho krku") To je mi teď vlastně k ničemu. A nechci úplně tahat přes celý byt nový koaxial a už vůbec ne rozebírat podlahu, dělat drážky do zdi apod. Zvažuji možnosti co teď s tím. Kolega má taky služby od Vodafone, ale k televizi mu nevede žádný koaxial, jen spojil modem (v prvním patře domu) přes elektrickou síť (nevím jak se to přesně jmenuje, vypadá to jako zesilovač WiFi, asi budete vědět) a v přízemí přes druhý "zesilovač" propojil s STB. Pojedu se podívat jak to má vyřešeno, protože já prostě bez koaxiálu nepustím vůbec nic. Už v době instalace mi přivedli do bytu účastníckou zásuvku, kde byl anténní a internetový vstup samostatně. Mohl bych nějak vyřešit tímto způsobem? A bude to asi takto fungovat jen u STB že, u CA modulu asi ne že? 

Odesláno

Musím se připojit, že kdysi jsem měl podobný problém (několik MUX DVB-C nešlo nebo silně kostičkovalo), problém byl v nekvalitním krátkém prodlužovacím koax kabelu resp jen v jeho koncovkách, stačilo koncovky odstřihnout a použít jiné (v mém případě i takové levné ale dobře připojené) a bylo po problému. Prodlužku jsem používal abych do TV mohl snáze připojit pokojovou anténu pro příjem DVB-T.  Toto řešení jsem nakonec opustil a orig kabel od UPC trvale připojil do TV a na občasný příjem DVB-T používám levný set top box připojený k TV HDMI. Jen pro zajímavost na pozemním vysílání jsou jednak přesnější a také delší info o programech.

• Super
  • -
  • Základní, Family, Sport
  • CA modul, Compal CH7465
  • Praha 10
Odesláno

Ano je možné si pronajmout Vodafone box běžící přes internet (OTT), ale nelze kombinovat obě služby, Takže buď to musíš mít všechny zařízení připojené přes internetovou tv a nebo přes koaxem přes DVB-C.

Koncovou zásuvku od Vodafone si teoreticky můžeš přesunout kam potřebuješ, takže nemusíš tahat potom nějaké dva dlouhé kabely od jedné zásuvky.

A ty zmiňované adaptéry do zásuvky se jmenují powerline, ale to je takové řešení s dost nejistým výsledkem, záleží jak je provedena v domě elektroinstalace.

Můžeš taky zvážit rozvod koaxiálním kabelem v lištách u země, jak se to často dělá a přidat tam zrovna i ethernetový kabel pro internet.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Přesně tak mám v rohové liště u země vedeny 3 kabely koax+lan+sat 🙂

• Super
  • -
  • Základní
  • Compal CH7465
  • Teplice

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague