Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Je to ale stejně škoda, že Vf už ty ip adresy nenabízí, nevíte proč?  Proč Vodafone omezil nabídku statických ip adres u exUPC internetu  jen na firemní zákazníky? @Ondra - Vodafone

Upraveno uživatelem Daviddvbc

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno
Nejspíš proto, že běžný user o fixní IP s příplatkem několik stovek Kč asi moc zájem neměl.
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
Odesláno

Dobře, ale jako možnost to přece zůstat mohlo ne? 

• Basic 250 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal CH7465VF, 1x CAM
  • Brno
Odesláno

K původnímu dotazu - určitě není pravda, že to dělají všechny routery/oblasti. Za zbridgeovaným Compalem mám Mikrotik a ten restartuji při jeho každém updatu (minimálně jednou měsíčně) a už několik let se mi IP adresa nezměnila.

Ohledně důvodu častých restartů routeru, sice dobře rozumím důvodu tohoto počínání, ale podle mě je to Špatné Řešení. Pokud mám spolehlivý router a spojení vyhnije na straně klienta (v případě IoT téměř jistota), je lepší restartovat jenom to(ta) rozhraní routeru, kde jsou IoTy připojeny a nikoli celý router. Navíc z hlediska (ne)bezpečnosti se stejně doporučuje mít IoT na jednom virtuálním rozhraní a pak je ten restart ještě jednodušší.

• Super, Premium
  • -
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5, Compal CH7465
  • Zlín
Odesláno

Předpokládám, že v době, kdy začal být nedostatek IPv4 adres, došlo k vyřazení nabídky fixní IP. Je to i tím, že byly zavedeny SoHo tarify, kde se dává pevná IP automaticky všem. Takže ta potřeba adres vzrostla.

• Super
  • Premium 5G
  • 18+
  • Vodafone Station WiFi 6
  • Brüx
  • po 2 týdnech...
Odesláno
  • Centrum péče

@Daviddvbc Hezký den, Davide, Vodafone v tomto případě nic neomezil, takto už to nějakou dobu fungovalo i v bývalém UPC. Podnět na rozšíření nabídky jsme kolegům předávali, ale aktuálně nedokážu říct, zda a kdy se něco změní.

• Super Fibre
  • Premium 5G
  • ALLinONE
  • Set-top box Premium
  • Pardubice

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague