Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Tak jsem ještě přes poledne zapátral po webu a v mém konkrétním případě je to takhle:
Moje nejistota okolo VoLTE byla způsobena nepřítomností přepínače této funkce v menu telefonu. Přitom všechny popisy i test tvrdily, že VoLTE přítomné je. Nakonec jsem našel stránku, kde se to řeší a přepínač VoLTE se musí, pokud ho chce uživatel používat, aktivovat kódem z klávesnice telefonu.  Taková ta věc kombinace hvězdiček, mříží a čísel. A ejhle: přepínač se objevil a dá se aktivovat. Proč to tak je, ví asi jen číňan sám... Btw, stejně jde zobrazit i přepínač VoWifi. Do tohoto dobrodružství jsem se nepouštěl...
Nicméně, pokud někdo řeší stejný problém jako já, tak to stejně funguje i na Xiaomi a Readme. 
Takže přepínač mám, na SIM2 se dá aktivovat a teď to ještě musím vyzkoušet :-) 

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
Odesláno

Vzpomínám si že tento problém se vyskytoval u starších telefonů Xiaomi, takže asi nějaký pozůstatek této chyby.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Jenom kdyby to někoho zajímalo - tento problém kdy se neukazuje přepínač VoLTE a VoWiFi je způsoben čistě firmwarem.

Každý build Androidu má ve svých overlays (ať už normálních či RRO) tzv. CarrierConfig - v podstatě index všech operátorů na světě (rozlišených podle MCC, volitelně i MNC a ICCID), ke kterým jsou definovány (ne)podporované funkce

Když jsme pro čínské výrobce byli silně minoritní trh, tak se samozřejmě nikdo neobtěžoval dát dohromady i seznam českých operátorů - tudíž Android předpokládal že síť v podstatě nic nepodporuje.

Naštěstí v té době někoho napadlo tam dát tenhle rádoby bypass přes číselník, protože se plně předpokládalo že ten seznam není zdaleka kompletní

Proč to "neobšlehli" od Googlu který to má open-source a +- aktuální je mimo mě, ale tak co už 😄

Odesláno

A ještě jedno doplnění - dnes ráno jako reakce na můj mailový požadavek se mi Vodafone ozval a VoLTE a VoWifi mně na vyžádání spustili u všech simek, které mám v účtu. Takže teď by to už mělo fungovat - kvalita hovoru je skvělá - ale to byla i před tím a všiml jsem si takřka bleskového spojování hovorů. Data při hovoru (o to mi původně šlo) jsem ještě neměl šanci vyzkoušet, ale předpokládám, že i to už bude OK. 
Tedy ke zprovoznění byly potřeba dvě věci: funkci najít, odemknout a povolit v telefonu a Vodafon ji musel aktivovat na SIM.
A jak jsem s tím vždy trochu bojoval, tak dnes všechna čest operátorce infolajny, která se mnou vše vyřizovala - profesionální přístup a velice milá. 

• -
  • -
  • Komplet
  • Takový bílý, nastojato
  • Praha Žižkov
  • po měsících...
Odesláno

Tak kamarad to dnes resi, ma Iphone 12 u VF a nejdou mu data pri volani, volal na info linku a prej se mu ozvou, uvidime.

ja odobne mam tmobile a iphone 13 a vse funguje jak ma. Podle mne to bude operatorem.

Odesláno

musíte si Volte a Wifi Volání zapnout v můj Vodafone

• Premium, Super DSL
  • Basic+, Red Basic Lite
  • Základní, ALLinONE
  • Vodafone Station WiFi 6, Vodafone TV app Apple, Vodafone TV Standard box, Zyxel VMG8623-T50B
  • Praha, Nová Ves
Odesláno
  • Centrum péče

@Mr.PerfectPěkné ráno, pro VoLTE potřebujete jen telefon, který to podporuje, což iPhone 12 umožňuje (iOS ve verzi 15 a vyšší) a není potřeba mít telefon zakoupený u nás, dále LTE SIM kartu a mít zapnutou tuto službu v Můj Vodafone v sekci Služby - Volání a SMS. Mohlo dojít k nějakým technickým potížím, je tedy dobré, že to kamarád řeší přímo s podporou na lince. 

• Premium
  • Premium
  • -
  • Vodafone Station WiFi 5
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague