Odesláno 1. července 2022 2 roky Zdravím, potřeboval bych poradit, Do bytu mi vede UPC kabel koaxiál, která vede v chodbě do "rozbočovače" na vstup a rozbočovač má dva výstupy, a první výstup jde do modemu (internet) a na druhý výstup je napojen další kabel, který vede do zásuvky v obýváku, kde na levou zdířku TV připojím IEC kabel F-M do televize (Panasonic OLED TV). Mám problém v Síle a Kvalitě signálu (meřeno na televizi v Menu -> Ladění DVB-C -> Stav signálu). Koupil jsem Gogen a PremiumCord cca 1,2m (4x stínění, pozlacené konektory) a na těch mí kolísá kvalia signálu na určitých pozicích Mhz, např. 778Mhz mí líta kvalita signálu od 0-100 a občas vypadne obraz a zvuk, na jiné pozici nějaké mám třeba 100/100. Pak jsem si koupil obyčejnej bílej Gogen 2x stínění, 75ohm, 2,5m a na tomto kabelu mám stabilní Kvalita a Síla = 80-100%. Jak je možné, že "lepší" kabel je ve finále horší? Mám řešit přes Vodafone návštěvu technika, nebo to opravdu je tím IEC kabelem? Díky.
Odesláno 1. července 2022 2 roky Žádný Gogen ani PremiumCord, to nejsou výrobci kvalitních koax. kabelů, ale překupníci šmejdů z Číny. Kabel nejlépe Belden, např. H125 nebo Cavel, Draka apod. Co se týká frekvence 778 MHz, tak u ní bohužel budou problémy bez ohledu na kvalitu kabelu, protože je to 5G pásmo mobilních operátorů a pokud máš zrovna to "štěstí", že je BTS někde poblíž, pak ti signál proleze přímo až do TV a vymalováno. Upraveno 1. července 2022 2 roky uživatelem Adolf.Shitler - - - - -
Odesláno 1. července 2022 2 roky Předpokládám, že kabel seženu v nějaké prodejne na SAT/antény? Nějaký typ v Praze kam zajít? A na které frekvenci by např. měla být ČT1 HD? Podle Vodafone TV PDF specifikace pro TV je 490 Mhz, ale na televizi to mám na pozici 730 Mhz.Jsem z toho jelen. Upraveno 1. července 2022 2 roky uživatelem Ondra
Odesláno 1. července 2022 2 roky 490MHz je to v DVB-T pásmu u Vodafone, tedy pro tuto nabídku https://www.vodafone.cz/pece/televize/tv-doplnkove-sluzby/tv-start/ U DVB-C je to 730MHz https://www.vodafone.cz/pece/televize/kabelova-tv/ca-modul/ Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 1. července 2022 2 roky Děkuji, naladil jsem DVB-C a na pozici 490Mhz mám s PremiumCord Kvalita signálu 5% a vypadává obraz+zvuk. Když tam dám jiný kabek zrovna Gogen, 2,5m bílej obyč. tak mám 100%. Tedy předpokládám že kabely jsou šmejdi jak psal Adolf.Shitler, zkusím sehnat Belden H125 IEC F-M, nějaký typ kde to seženu? Jinak se blbě zeptám, to DVB-C je když mám dekódovací kartu? a DVB-T používám tedy pro TV Start balíček?
Odesláno 1. července 2022 2 roky Ano, TV Start je DVB-T1 a není třeba dekódovací zařízení, tedy např. CA modul s Conax kartou nebo STB. V DVB-C běží některé kanály též nekódovaně (a rádia). Super Premium 5G 18+ Vodafone Station WiFi 6 Brüx
Odesláno 3. července 2022 2 roky Belden 125 ma napriklad Omko, meli by byt schopni ti udelat kabel na miru s konektory Super 500 Mb/s - - Compal CH7465 černý Ostrava - Zábřeh
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.